Nogomet

Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH: Treniranje predstavlja kršenje pravila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Oni su istakli da je svaki vid treniranja kršenje propisa koje su ranije donijeli organi države.

“S obzirom na različite medijske natpise o održavanju ili planiranim treninzima početkom sedmice, napominjemo klubove da to predstavlja kršenje propisa, koji su ponavljamo, obavezujući i donešeni od organa države”, saopćeno je iz Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH.

Dalje, oni su objavili da je zdravlje pojedinca na prvom mjestu i da je potrebno pratiti upute.

“Zdravlje svakog pojedinca je na prvom mjestu i potrebno je pratiti odluke i upute državnih i entitetskih službi kako bi se rizik sveo na minimum”, istakli su.

Prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji zabilježen je 5. marta u Banjoj Luci, a radilo se o osobi koja je došla iz Italije gdje inače živi i radi. Ubrzo je virus proširen na njegove bliske kontakte, a trenutni broj je 24.

Sa subotom broj zaraženih koronavirusom u svijetu prelazi 150.000, broj smrtnih slučajeva prešao je 5.600. Također, što je jako važno napomenuti, broj oporavljenih pacijenata prešao je 73.000.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno