Biznis

Mittal poboljšao ponudu za RŽR Ljubija

Sindikat: “Mittal” poboljšao ponudu za RŽR “Ljubija”- Sindikat rudnika “Arcelor Mittal Prijedor” tvrdi da je ponuda te kompanije, za kupovinu državnog kapitala u Rudnicima željezne rude (RŽR) “Ljubija” poboljšana i unapređena u svim segmentima u odnosu na prethodnu.

Iz ovog sindikata navode da vjeruju da će vlasti RS-a imati sluha da detaljno i stručno razmotre obje ponude za kupovinu državnog kapitala u RŽR „Ljubija“ te da će prilikom odlučivanja imati u vidu, kako su saopćili, pouzdanost trenutnog partnera, kompanije “Arcelor Mittal”, kao i ozbiljnost i realnu osnovanost njene ponude.

-Nakon informacije u medijima da su obje zainteresovane strane dostavile inovirane ponude za kupovinu državnog kapitala u RŽR-u, želimo da izrazimo svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je i kompanija ‘Arcelor Mittal’ dostavila svoju ponudu, u skladu s obećanjima koja su nam dali na nedavno održanom sastanku. Prema saznanjima sindikata, ponuda kompanije ‘Arselor Mital’ je poboljšana i unapređena u svim segmentima u odnosu na prethodnu. Što je najvažnije, temelji se na realnim mogućnostima i planovima za dalji siguran nastavak rada, ali i proširenje naših aktivnosti, navodi se u saopćenju sindikalaca prijedorskog „Mittala“.

Po nezvaničnim informacijama, i „Arcelor Mittal” i „Israeli Investment Group Inc“ dostavile su Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS-a nove, poboljšanje ponude za kupovinu državnog kapitala u RŽR “Ljubija“.

Entitetska vlada je nedavno povukla iz skupštinske procedure odluku o prodaji državnog kapitala u RŽR “Ljubija” izraelskoj kompaniji, te dala rok „Arcelor Mittalu” da do 1.jula dostavi svoju novu ponudu.

Najavljeno je da će se obje ponude razmotriti, a bit će odabrana povoljnija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem