Biznis

Šibonjić: Ponosan sam na zajednički nastup kompanija iz ZDK na “Sarajevo industry fair”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pet kompanija iz Zeničko – dobojskog kantona danas i sutra će se predstaviti na zajedničkom štandu u okviru Međunarodnog industrijskog sajma građevinarstva, mašinstva i metalne industrije “SARAJEVO INDUSTRY FAIR”. Zajednički nastup firmi iz ZDK omogućilo je Ministarstvo privrede Zeničko – dobojskog kantona.

Na zajedničkom štandu nastupaju Almy d.o.o. Zenica, Termika d.o.o. Zenica, Jasmin M d.o.o. Žepče, Tupd Erdi d.o.o. Zavidovići i MHM Robotics d.o.o. Tešanj.

“Ovaj put nastupamo zajedno. Dvije trećine sredstava za nastup na ovom Sajmu osiguralo je Mininstarstvo privrede ZDK, a jednu trećinu same kompanije iz našeg Kantona koje su se javile na Javni poziv. Privreda Zeničko – dobojskog kantona je stub razvoja Bosne i Hercegovine, i lideri smo u sektoru građevinske, metalne i mašinske industrije. Ovo je prilika da se naša privreda adekvatno predstavi i da naši privrednici ostvare korisne kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima. Zajedničko predstavljanje naših privrednika će ubuduće biti praksa koju ćemo nastojati primijenjivati u budućnosti na svim sajmovima koji su od interesa za kompanije iz ZDK”, kazao je ministar Šibonjić.

Prvi međunarodni industrijski, sajam građevinarstva, mašinstva i metalske industrije “Sarajevo industry fair – SIF 2023” bit će održan unutar kompleksa Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu od 18. do 20. maja u organizaciji agencija “Profi Team” i „Profi Light“ iz Sarajeva.
Sarajevo Industry Fair je novi specijalizovani sajam organizovan na prostoru od 5.000 m2 zatvorenog prostora i 2.000 m2 otvorenog prostora, a na kojem će učestvovati više od 90 izlagača.

Tematski sajam obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno