Nogomet

SFK 2000 bolje od Tel Aviva, protiv Islanđanki za 1. mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SFK 2000 Sarajevo je u Zenici u susretu drugog kola grupe 1 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka sa 1:0 pobijedio ASA Tel Aviv University.

Prvu priliku imao je izraelski tim u 16′. Shirli Ohana je izvela korner, a šut glavom sa peterca Vered Cohen odličnom intervencijom zaustavlja golmanica Envera Hasanbegović.

Armisa Kuč se u 20′ izborila za poziciju za šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Amit Cohen odbranila njen pokušaj.

Jasna Đoković je u 42′ pokušala sa distance, a Cohen je uhvatila loptu.

Ohana je u 44′ još jednom dobro izvela korner, Shay Sade je ovaj put bila najviša u skoku, a Hasanbegović još jednom odlično interveniše i to je bila posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Prvu priliku u nastavku imao je tim iz Tel Aviva i to tek u 74′. Shira Elinav je sa desne strane ušla u kazneni prostoj Sarajki, ali je šutirala preko gola.

SFK 2000 Sarajevo do prednosti dolazi u 79′. Alisa Spahić je centrirala sa desne strane, a na drugoj stativi se najbolje snalazi Jasna Đoković koja šalje loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja utakmice terensku inicijativu imale su bh. prvakinje, ali bez izglednijih prilika, dok je Tel Aviv zaprijetio još jednom nakon kornera u sudijskoj nadoknadi, međutim bez uspjeha.

U drugom susretu grupe Breidablik je na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu sa 11:0 pobijedio Dragon 2014. Nakon dva kola SFK 2000 i Breidablik imaju po 6 bodova, dok su ASA Tel Aviv i Dragon 2014 bez bodova.

Treće kolo na programu je 13. avgusta u 17:00 sati kad će se sastati: Breidablik-SFK 2000 (Trening centar NS/FS BiH, Zenica) i Dragon-ASA Tel Aviv (stadion „Asim Ferhatović-Hase“, Sarajevo).

SFK 2000 Sarajevo-ASA Tel Aviv University SC 1:0 (0:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sutkinja: Araksya Saribekyan (Armenija).

Pomoćne sutkinje: Liana Grigoryan (Armenija), Amina Raschid (Austrija).

4. sutkinja: Marina Aufschnaiter (Austrija).

Golovi: 1:0 Đoković (79′).

Žuti kartoni: Al. Spahić, Medić (SFK 2000), Barkai, Connell (ASA Tel Aviv).

SFK 2000 Sarajevo: Envera Haranbegović, Sumeja Bektaš, Jasna Đoković (84. Alma Krajnić), Amira Spahić, Tamara Bojat (57. Fadila Mujkić), Alisa Spahić, Armisa Kuč, Mejrema Medić, Azra Hamzić, Dajana Spasojević, Šejla Selimović. Trenerica: Samira Hurem.

ASA Tel Aviv: Amit Cohen, Shay Sade, Shahar Nakav (83. Brenna Rachel Connell), Vered Cohen, Lia Barkai, Shira Elinav, Nkemjika Natalie Ezurike, Mor Efraim, Noam Achtel (72. Meytal Sharabi), Opal Sofer, Shirli Ohana (72. Hadas Morin). Trener: Arie Levy.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno