Nogomet

FOTO: Velike ambicije OFK „ZSK 2013“ u novoj sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Velike ambicije OFK „ZSK 2013“ u novoj sezoni – Već smo objavili da će Omladinski fudbalski klub (OFK) „ZSK 2013“ u narednoj sezoni igrati u Omladinskoj ligi BiH, grupa Centar B sa selekcijama juniora i kadeta, o tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/omladinska-liga-bih-u-novoj-sezoni-iz-zenice-nastupaju-nk-celik-i-ofk-zsk-2013/.

Seniorska ekipa „ZSK-a 2013“ u narednoj sezoni igrat će kantonalnu ligu ZDK zajedno sa još sedam ekipa.

Takmičarka sezona 2019/2020 u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar B počinje 17/18.08.2019. godine.

Pored ZSK-a u ovoj ligi iz Zenice nastupaju i juniori NK Čelik. U prvom kolu kadeti i juniori „OFK ZSK 2013“ gostuju u Bugojnu kod Iskre, dok su juniori Čelika domaćini ekipi Novi Travnik.

Takmičenje u kantonalnoj ligi počinje 31.8./ 01.9.2019.godine.

Inače, „OFK ZSK 2013“ je jedan od najmlađih sportskih klubova u Zenici i za veoma kratko vrijeme privukli su pažnju sportske javnosti sa svojim dobrim radom, čiji je napredak vidljiv iz dana u dan.

U izjavi za portal Zenicainfo.ba predsjednik kluba „OFK ZSK 2013“, Hasib Fetić je rekao:

– Mi u ZSK-u nismo navikli da mirujemo, mi vrijedno radimo cijelu godinu. Krenuli smo od male škole fudbala prije pet godina sa ciljem da afirmiše klub i njegovo ime, došli smo do konačnog cilja. Formirali smo seniorsku ekipu koja će se u narednoj sezoni takmičiti u Kantonalnoj ligi, sa velikim ambicijama da bude u vrhu tabele. Dvije omladinske selekcije, kadeti i juniori, prijavili smo za takmičenje u Omladinskoj ligi BIH. Vjerujem da smo na pravom putu da fudbalskom klubu ZSK vratimo stari sjaj-, kazao je Fetić.

Rezultat dobrog rada Omladinske škole fudbala „OFK ZSK 2013“ su i dva, tehnički veoma zahtjevna, turnira u malom nogometu za najmlađe kategorije koje organizuje ovaj klub. To su, do sada održana, četiri regionalna zimska turnira „OFK ZSK – Zenica“, dok je za ovu subotu 17.8.2019.godine planiran drugi ljetni malonogometni turnir za dječake “Trofej grada Zenica OFK ZSK 2019”, koji će se održati na  Kamberovića polju.

Prije 10-ak dana na facebook stranici „OFK ZSK“2013“ su objavili:

-„OFK ZSK 2013“ je bogatiji za još jednog trenera – Almir Karabegović, «A» licenca. To je osmi trener u našem klubu, svi treneri imaju A, B ili C licencu. Provjereni licencirani treneri i stručan rad, daju nam snagu da idemo jos dalje. Za pet godina rada od male škole fudbala postali smo klub koji ima prvi tim, kadeti i juniori igraju prvu ligu, pioniri i predpioniri kvalitetnu ligu NSZDK, a naša škola fudbala plijeni svugdje gdje se pojavi svojim ponašanjem, igrama i osvajanjem trofeja. To smo mi OFK ZSK. Svi koji žele mogu nam se pridružiti. Mi smo svaki dan sve veči i jači. Samo je nebo iznad nas. „OFK ZSK 2013“.

Iz „OFK ZSK 2013“ Zenica još poručuju:

-Ako razmišljate da dijete upišete na fudbal, možda je ovo prava stvar za vas. Moderan koncept treninga, te dobro školovani treneri će činiti bazu škole fudbala, koja će dječacima između 5 i 14 godina ponuditi najbolje uslove za treniranje i napredovanje.

Djeci će biti pored treninga ponuđene i redovne utakmice, turniri, vansportske aktivnosti edukativnog karaktera, druženje, izleti i drugo -.

E.Imamović

Foto E.Imamović/ OFK ZSK 2013



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno