Naše

Sezona je ljetovanja- DONOSIMO NEKOLIKO IDEJA ZA ODMOR

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona je ljetovanja. Slobodnog smještaja i izbora je sve manje, a cijene nikada veće. U saradnji sa prijateljima portala, travel blogerima koji stoje iza Instagram profila @placeyourpin u tekstu vam donosimo nekoliko ideja kako da ove sezone samostalno organizujete odmor, a pri tome dobijete najbolju vrijednost za izdvojeni novac. Naveli smo i konkretne primjere povoljnih aranžmana koje ćete pronaći u tekstu ispod.

Primjećujemo da su cijene ove sezone svugdje u porastu, pa tako i u komšijskim zemljama gdje turisti iz Bosne i Hercegovine najčešće ljetuju. Za porodični boravak u hotelima na Jadranu potrebno je izdvojiti vrtoglave sume novca, pa je jasno zašto se ljudi sve više odlučuju za Tursku ili Egipat gdje za cijenu boravka u prosječnom apartmanskom smještaju u Hrvatskoj, možete dobiti sedmodnevni odmor na bazi All inclusive usluge.
Evo nekoliko primjera kako samostalno možete organizovati ljetovanje bez pomoći agencije i dodatnih troškova:

Ako želite ljetovati na daljim destinacijama, najbolji način za pronalazak povoljne aviokarte je sajt Skyscanner putem kojeg možete pretraživati karte za putovanja širom svijeta. Unesite mjesto iz kojeg putujete, željenu destinaciju, a potom za datume birajte opciju ‘Whole month’ i tu stavite mjesec u kojem želite putovati. Najbolje bi bilo da ste sa datumom putovanja fleksibilni, pa u tom slučaju možete izabrati opciju ‘Cheapest month’ i vaše putovanje realizovati u periodu kada je aviokarta za željenu destinaciju najpovoljnija. Ukoliko ipak imate fiksne datume putovanja, možete ih navesti, ali u tom slučaju je šansa za jeftinu kartu nešto manja.

Također, ukoliko niste sigurni gdje želite putovati i otvoreni ste za više destinacija, možete izabrati ociju ‘Explore everywhere’ i pronaći najpovoljnije aviokarte za različite lokacije.

Na ovaj način smo za vas uspjeli pronaći povratnu aviokartu za Antaliju po cijeni od 177 eura za putovanje iz Sarajeva, što je i više nego odlična cijena, obzirom da se radi o septembru, koji je jedan od najljepših perioda za posjetu ovom ljetovalištu.

U pitanju je let poznatom avio kompanijom Turkish airlines sa presjedanjem u Istanbulu.

SAZNAJ KAKO DA DODATNO UŠTEDIŠ NA KUPOVINI AVIO KARTE: https://www.instagram.com/reel/CfPq8t4FEfr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Naredni korak u organizaciji putovanja je pronalazak smještaja. Ovaj put ćemo za to korisiti sajt Booking.com koji nudi najveći izbor hotela na svim destinacijama.

Govoreći o hotelima u Turskoj, primjećujemo da razlika u cijeni u odnosu na prethodne sezone nije mnogo primjetna. Tako smo hotel sa visokom ocjenom na sajtu i 4 zvjezdice, pronašli po cijeni od 1099 eura za dvije osobe na bazi All inlusive usluge za 8 noćenja u periodu od 3. do 11. Septembra.

Ukoliko se ipak odlučite za manje luksuzan hotel sa nešto nižom ocjenom, All inclusive ponudu možete dobiti i za 200 eura po osobi. (8 noćenja za dvije osobe na bazi All inclusive usluge – 409€)

Kada saberemo sve troškove putovanja u Antaliju dolazimo do sljedećih cijena paketa za dvije osobe:

-760 eura za boravak u hotelu sa 3 zvjezdice
-1450 eura za boravak u luksuznom hotelu

Naš sljedeći primjer je ljetovanje koje i nije baš toliko uobičajeno za turiste sa naših prostora, a to je prekrasna Sardinija do koje zahvaljujući niskobudžetnoj kompaniji Wizzair sada možete doći za nevjerovatnih 33€ po smjeru.

(Cijena povratne avio karte sa uključenim ručnim prtljagom iznosi 77€ po osobi; datumi 01.09. – 07.09.)

Radi se o mjestu Olbia, gdje smo hotel na bazi noćenja sa doručkom pronašli po cijeni od 440 eura za 6 noćenja po osobi.

Let nije direktni i presjedanje je u Veneciji, gdje imate i više nego dovoljan broj sati tranzita da obiđete i ovaj najromantičniji grad na svijetu.

Više ovakvih primjera aranžmana i savjeta za organizaciju putovanja, možete pronaći na našem

Instagram profilu: instagram.com/placeyourpin

Kada je u pitanju ljetovanje na bližim destinacijama, naši favoriti su Makarska rivijera, kao i prekrasno Crnogorsko primorje koje uvijek rado posjećujemo. Za rezervaciju smještaja na navedenim mjestima najčešće izbjegavamo Booking.com i uglavnom direktno kontaktiramo iznajmljivače zbog velike uštede novca. To uglavnom radimo putem facebook grupa najmjenjenih za pronalazak smještaja ili direktno putem Instagram profila izbranog hotela/apartmana. Kako smo nedavno posjetili Makarsku rivijeru, primjetili smo da je najveći broj upita u naš inbox stizao na temu cijena, u nastavku možete pročitati malo detaljnije o istim.

Ukoliko se odlučite za ljetovanje na Makarskoj rivijeri, ovo su cijene koje možete očekivati:

Za boravak dvije odrasle osobe u prosječnom hotelu potrebno je izdvojiti najmanje 150 eura za noćenje sa doručkom, dok je cijena apartmana minimalno 100 eura, a soba/studio se može pronaći već od 50 eura pa na više.

Cijena javnog parkinga iznosi 20 kuna po satu, a na nekim mjestima moguće je iznajmiti dnevni parking po cijeni od 80 kuna.

Za hranu ćete izdvojiti najmanje 40 kuna po obroku u fast foodu ili minimalno 80 kuna za prosječan ručak u restoranu bez uključenih pića.

Cijene pića variraju, zavisno od lokacije, ali uglavnom kafa s mlijekom koša 15 kuna, pivo 30, a kokteli od 45 kuna pa na više. Kugla sladoleda iznosi od 12 do 25 kuna.

Ukoliko odlučite iznamjiti ležaljke za dvije osobe bez suncobrana, trošak će iznositi od 100 do 200 kuna za dnevno korištenje, zavisno od toga koju plažu izaberete.

Video sa konkretnim primjerima cijena možete pogledati na sljedećem linku: https://www.instagram.com/reel/Cf8lmDrlWD9/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Izvor fotografija:

Instagram profil placeyourpin
Booking.com
Pinterest.com

Autor teksta:
Suada Muzaferija

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno