Uncategorized

Šesti međureligijski susreti “Duh Asiza” 25.10.2017. crkva sv. Ilije Proroka u 19:00 h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šesti međureligijski susreti “Duh Asiza” 25.10.2017. crkva sv. Ilije Proroka u 19:00 h – Međureligijsko vijeće BiH – (Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici) organizira 25.10. (srijeda) 2017. godine, 6. Međureligijsku manifestaciju “Duh Asiza” u Zenici.Međureligijsko vijeće BiH – (Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici) organizira 25.10. (srijeda) 2017. godine, 6. Međureligijsku manifestaciju “Duh Asiza” u Zenici. Manifestacija će se održati u crkvi sv. Ilije Proroka (nacionalni spomenik kulture) u 19:00 časova.

Ovo je šesta godina za redom kako predstavnici svih religijskih zajednica i crkava Zenice ali i brojnih drugih okolnih gradova, zajedno dolaze na jedno mjesto kako bi uz pjesmu i molitvu uputili poruke mira i dijaloga u BiH.

Ove godina u programu će učestvovati: VIS “Jukić” iz Sarajeva, hor En-Nahl iz Zenice, hor bogoslovije “Sveti Petar dabrobosanski” iz Foče, muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva, hor “Željezara” iz Zenice, hor Osnovne Muziče škole iz Zenice te skupina “Novo Nebo”.

Na 6. Međureligijskim susretima bit će uručeno godišnje priznanje “Zenička povelja mira” koju će ove godine dobiti gosp. Kenan Hodžić, sekretar OMS Zenica.

Potvrđen je dolazak brojnih uzvanika iz ambasada, mirovnih misija, međunarodnih i domaćih organizacija te se nadamo da ćemo i ove godine crkvu sv. Ilije Proroka ispuniti do posljednjega mjesta, zajedno moleći i pjevajući za MIR I DOBRO!

Uz izraze zahvalnosti za Vašu medijsku podršku,Srdačno pozdravljamo!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno