Kultura

Šesti dan IFET-a u znaku izvedbe predstave i procesne drame

Šesti dan IFET-a u znaku izvedbe predstave i procesne drame  – Nakon pet dana ispunjenih smijehom, dječijom radosti, grajom i raznovrsnim teatarskim sadržajima u okviru 4. internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2018, prostorije Bosanskog narodnog pozorišta Zenica su i danas, 6. decembra ispunjene najmlađim posjetiteljima, a sve u cilju promovisanja pozorišta za djecu, pružanja prilike svakom djetetu da zavoli pozorište.

Danas u 11 sati je odigrana predstava za djecu „Gnijezdo ljubavi“,  autorski projekat Slađane Zrnić, u produkciji IN Fondacije iz Banje Luke. Predstava je nastala u cilju promovisanja nenasilja, jednakosti i pozitivne vrijednosti, te je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 14 godina. IFET i ove godine preferira predstave koje pored estetskog imaju i jaku edukativnu komponentu.

Danas, u 12 sati će u zeničkom BNP-u biti upriličena procesna drama „Ružno pače“, koju vodi rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Miroljub Mijatović.

Sutra 7. decembra, pretposljednjeg dana 4. Internacionalnog festivala edukativnog teatra u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica će biti upriličena predstava „Psić i mačkica“ u produkciji Pozorišta „Bubamara“ iz Beograda. Naime, radi se o predstavi interaktivnog karaktera, te su djeca ravnopravni učesnici u njoj. U predstavi se progovara o ekologiji, drugarstvu, prijateljstvu, međusobnom uvažavanju, održavanju higijene i zdravlja. Namijenjena djeci uzrasta  od 3 do 9 godina.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem