Info

Šest stvari koje radi svaki sjajan mentor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šest stvari koje radi svaki sjajan mentor – Uloga mentora je biti podrška novom članu, te mu ponuditi znanje, perspektivu i iskustvo koje će mu omogućiti brže učenje govorničkih vještina, vještina vođenja i napredak. On ga treba inspirirati, ohrabriti te usmjeriti u poduzimanju željenih akcija. I iako je mentorstvo lijep odnos kroz koji oba člana odnosa rastu i razvijaju se, ponekada on može nositi i negativna iskustva. Kako biste spriječili neugodnosti i negativnu energiju, ovo je 6 stvari na koje treba pozornost obratiti svaki budući mentor.

#Iskusni mentori poduzimaju akciju
„Odlični mentori bi trebali vjerovati u svoje učenike dovoljno da preuzimaju rizik za njih. To znači da će ih upoznati s ljudima za koje vjeruje da će im pomoći u njihovim karijerama, da će njihov životopis proslijediti u kampanju za koju vjeruju da će biti odlična za njih i da ih pozovu na poslovne konferencije na kojima će mnogo naučiti.“, komentirao je Val DiFebo.

#Iskusni mentori postavljaju izazove
Najbolji primjer nalazi se u filmu Star Wars, kada Yoda pomaže Luki da upozna bolje svoje vještine i shvati odgovornosti te ga tjera da radi stvari van granice ugode.

#Iskusni mentori vas ne podsjećaju redovito na vaše pogreške
Svakako da biste na primjeru pogreške trebali pojasniti i razlučiti koje su važne lekcije proizašle iz cijele avanture, no, nemojte svaki dan iznova podsjećati na napravljene pogreške i stvarati osjećaj nelagode.

#Iskusni mentori su prošli kroz iskustva koja žele njihovi učenici
Ako želite postati mlađi partner u kompaniji, onda je vaš najbolji mentor osoba koja je već partner u kompaniji.

#Iskusni mentori su emocionalno inteligentni
Sposobnost prepoznavanja, razumijevanja i kontrole vlastitih, ali i tuđih emocija su glavne karakteristike emocionalne inteligencije. U praktičnom smislu, to znači biti svjestan svojih emocija i načina na koje one utječu na naše ponašanje, osobito u interakciji s drugim ljudima.

#Iskusni mentori znaju reći ne
U određenim situacijama, mentori umjesto možda trebaju znati reći ne (kada smatraju da njegovi učenici nisu još uvijek spremni za sudjelovanje na određenom zadatku, upoznavanju sa određenim investitorima ili slično). Bolje je pričekati neko vrijeme i utrošiti energiju u usavršavanje, a onda napraviti sjajan prvi dojam.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno