Rekreacija

Šest stotina malih šampiona u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trg Alije Izetbegovića u Zenici danas je okupiralo oko 600 dječaka i djevojčica iz 20 bh. gradova. Naime, danas je održana manifestacija “Mini šampioni” u kojoj su mališani branili boje Barcelone i Juventusa, finalista UEFA Champions League na dan velikog finala u Berlinu.

Već petu godinu zaredom na dan velikog finala najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja UEFA Champions League, u BiH se organizuje i manifestacija “Mini šampioni”, koja je do sada održana i u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

IMG 8000

– Danas je Zenica grad igre, osmijeha i zabave. Od 600 djece danas mi imamo 40 posto djevojčica na što smo jako ponosni, a ono što je najbitnije je da imamo 20 posto djece sa posebnim potrebama, djece oboljele od dijabetesa, djece koja nikad nisu imala šansu da igraju fudbal i budu u nekom klubu – kazao je Esad Hadžijusufović direktor kancelarije Otvorene zabavne škole fudbala u BiH, dodavši:

– Razmislili smo o tome ako već veliki fudbaleri i veliki gradovi imaju tako značajnu manifestaciju gdje svi skupa gledamo tu noć utakmicu, zašto ne bismo i kod nas nešto tako pružili djeci i po nazivu, i po izgledu da taj dan glumimo jednu malu dječiju Ligu šampiona, a da uz sebe imamo velike sponzore koji su također sponzori UEFA Lige šampiona. Želimo da okupimo djecu da na zabavan način uz radost i veselje igraju svoju Ligu šampiona. Ovaj veliki događaj organizira se pod pokroviteljstvom UEFA-e, a podršku u organizaciji pružili su Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te grad Zenica.

(Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)

IMG 7973



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno