Košarka

Šest košarkašica KŽK Čelik pozvane u Arenu na kontrolni trening potencijalih U-18 reprezentativki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Košarkaškog Saveza BiH i KŽK Čelik, u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ održat će se kontrolni trening potencijalih U-18 reprezentativki Bosne i Hercegovine, saopštili su nam iz KŽK Čelik.

Kontrolni trening je zakazan u Areni, ove nedjelje 27.2.2022.godine od 12 do 15 sati.

Selektorka Dragana Svitlica i njena pomoćnica Merhunisa Omerović će tokom ovog kontrolnog treninga pokušati što kvalitetnije selektirati svoju selekciju za ono što ih očekuje ovog ljeta, a to je Evropsko prvenstvo B divizije.

Košarkaški ženski klub Čelik (KŽK) će na ovom kontrolnom okupljanju biti zastupljen sa šest košarkašica, a to su Adna Omerdić, Dalila Bilić, Emana Pašalić, Sajra Huskanović, Anida Čaušević i Amila Kozica.

Prije desetak dana FIBA je obavila žrijeb za omladinska takmičenja. Naša U-18 repezentacija će nastupiti u B diviziji. Juniorke će igrati protiv Portugala, Velike Britanije, Luksemburga i Sjeverne Makedonije, a tunir će se igrati u Austriji.

Inače, KŽK Čelik je u aktuelnoj sezoni drastično podmladio ekipu, a kao plod takvog rada šest igračica je dobilo pozive za kontrolni trening u ovoj mladoj selekciji BiH. U tekućoj sezoni Čelik trenutno ima omjer od osam pobjeda, šest poraza i peto mjesto na tabeli.
Osnovni cilj Čelika u ovoj sezoni je stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno