Košarka

Najava 16.kola: Ove subote košarkašice Čelika gostuju ekipi ŽKK RMU Banovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od ovog petka do nedjelje na rasporedu su utakmice 16.kola Prvenstva BIH u košarci za žene. Jedna utakmica, Orlovi – Play Off, je odgođena za 09.3.2022. Ovo je peto kolo drugog dijela sezone, u kojem košarkašice KŽK Čelik gostuju ekipi ŽKK RMU Banovići. Utakmica je na rasporedu ove subote, 26.02.2022.godine od 18 sati u sportskoj dvorani u Banovićima.

Nominovana službena lica za ovu utakmicu su: Prvi sudija je Goran Stojančević, sudija 1 Faruk Ališehović, sudija 2 Dejan Brestovec, a delegat Miodrag Ivanović.

Sa 22 osvojena bodova Čelik zauzima peto mjesto na tabeli, sa osam pobjeda i šest poraza.

Banovićanke su na omjeru od 11 pobjeda i tri poraza, 25 bodova i treće mjesto na tabeli.

Eventualnim pozitivnim rezultatom u Banovićima zeničke košarkašice bi potvrdile dobar rezultat iz prošlog kola u Tuzli protiv Jedinstva, kada su ubjedljivo slavile sa 57:80.

U prvom dijelu sezone, u petom kolu u Zenici, Čelik je slavio protiv RMU Banovići sa 65:59 u velikom derbiju.

U izjavi pred ovu utakmicu u Banovićima protiv ŽKK RMU Banovići, trener KŽK Čelik, Armel Mujaković,  za Zenicablog, je kazao:

-Pa, sve igračice su, hvala Bogu, spremne i spremamo se za utakmicu u Banovićima. Ekipa Banovića je jedna dobra ekipa predvođena sa jako dobrim trenerom Slavišom Ožegovićem. Imaju par iskusnijih igračica i pokušat ćemo da zaustavimo njihove glavne igračice (Ajla Ikanović, Maida Lačić, Dajana Ibrić, Milica Dragičević…nap.a.). Ja se nadam dobroj utakmici, jer pobjeda protiv Jedinstva u prošlom kolu u Tuzli je vratila samopouzdanje u ekipu -, izjavio je Mujaković.

U tekuću sezonu u zeničkom ligašu ušli su sa skromnim ambicijama i sa vrlo mladom ekipom.

KŽK Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi.

Osnovni cilj u ovoj sezoni je stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva  kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

Potvrda dobrog rada i vraćanja na staru slavu KŽK Čelik je i poziv selektorke Dragane Svitlice za šest igračica Čelika na kontrolni trening potencijalih U-18 reprezentativki, ove nedjelje u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“. O tome smo objavili na linku: https://www.zenicablog.com/sest-kosarkasica-kzk-celik-pozvane-u-arenu-na-kontrolni-trening-potencijalih-u-18-reprezentativki/ .

Parovi 16.kola

Petak, 25.2.

Jedinstvo Dženex – Mladi Krajišnik (17h)

Subota, 26.2

RMU Banovići – Čelik (18h)

„Leotar 03“ – Igman (20)

Nedjelja, 27.2.

Konjic – Feniks

Srijeda, 09.3.2022.)

Orlovi – Play Off

(Slobodna ekipa Lavovi)

Na čelu nepotpune tabele, trenutno, je ekipa Orlovi sa 26 bodova i bez poraza, drugi je Play Off sa 25, treći su RMU Banovići, takođe, sa 25, četvrti Lavovi sa 22, peti Čelik sa 22 boda  i t.d. Na začelju su Igman sa 13 i Konjic sa 15 bodova.

E.Imamović

Foto arhiva/plakat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno