Nogomet

Šest klubova kažnjeno sa ukupno 29.700 KM: Nacionalistički ispadi nisu kažnjeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šest klubova kažnjeno sa ukupno 29.700 KM: Nacionalistički ispadi nisu kažnjeni – Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na sjednici održanoj 29. novembra izrekla novčane kazne premijerligaškim klubovima.

Borac iz Banje Luke je zbog niza prekršaja na domaćoj utakmici protiv Željezničara odigranoj 19. novembra u gradu na Vrbasu kažnjen sa ukupnih 7.700 KM. Banjalučani su kažnjeni zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava kojim je prouzrokovan prekid igre.

FK Željezničar je zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava na utakmici protiv FK Sarajevo kažnjen sa 7.500 KM, dok je Bordo tim zbog istog prekršaja kažnjen sa 3.000 KM.

Sarajevo će u kasu saveza platiti i 7.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Mladosti.

Pirotehnika je koštala i Zrinjski na susretu protiv Slobode (2.000 KM), Čelik protiv Krupe (1.000 KM), te Slobodu u prvom meču četvrtfinala Kupa protiv Sloge (1.500 KM).

Disciplinska komisija na ovoj sjednici nije razmatrala nemile scene sa stadiona, odnosno veličanje ratnih zločinaca u Širokom Brijegu i Mostaru. Od službenih lica su zatraženi dopunski izvještaji, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnim kaznama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno