Zabava

Šest godina EDOTEKE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kultni kviz Edoteka nedavno je obilježio šest godina od kako je počeo da sa edukacijom, kroz zabavu, okuplja mlade Zeničane. Podsjetimo da je to priča o 235 kvizova sa po 40 pitanja. Kviz se uspješno održava u poznatom Klubu 072 svakog četvrtka i na originalan i kreativan način uljepšava živote kako mladih ljudi tako i onih malo starijih. Ime dobio po dvojici Edina.

– Kviz Edoteka je nastao po uzoru na druženja studenata u Engleskoj koji su se uz zabavu takmičili u znanju u njihovim lokalnim pabovima, počinje priču Senad Džanić, vlasnik Kluba 072 i dodaje: “Tu ideju donio je moj drug, Sarajlija Edin Hrapović koji je studirao u Engleskoj. Sa Edinom Sinanovićem odlučio sam da i mi napravimo nešto slično prilagođeno našim prilikama i uslovima. I tako je nastao kviz Edoteka koji je ime dobio po dvojici Edina, Hrapoviću i Sinanoviću. Moralo je tako jer su u većini. Ideja da pokrenu projekt je nastala iz želje da obogate i oplemene zabavu mladih u gradu te da spoje zabavu
i edukaciju uz opušteno druženje i noćnu zabavu. U kvizu mogu učestvovati svi koji žele pa tako imaju i srednjoškolce, studente, profesore, magistre, doktore, građane svih starosnih i obrazovnih struktura.
Kviz se sastoji iz četiri runde sa po deset pitanja. Runde su tematske i mogu biti iz muzike, sporta, historije, geografije, biologije, hemije, fizike, matematike, filma… Nagrade za najbolje ekipe U pauzi između rundi gosti se zabavljaju uz dobru muziku dok ekipa Edoteke vrši ocjenjivanje tačnosti i priprema se za saopštavanje rezultata i bodova nakon svake runde. Na kraju kviza čitaju se rezultati i obično se skromno nagradi oko 15 ekipa. Nagrade su kafe, piće, novčani bonovi, zubarske usluge, frizerske usluge, vaučeri za auto škole, karte za kino, pozorište, majice, dresovi, kačketi itd.

– Na kvizu bude u prosjeku tridesetak ekipa, a jedna ekipa može da broji od dva do devet igrača. Prosječno bude šestero igrača što znači da svakog četvrtka imamo više od 150 takmičara. Zanimljivo
je da popularnost ne opada nego se svake godine povećava. Edoteka je postala zenički brend za koji se zna širom BiH. Na godišnjici kviza smo oborili i rekord od 41 ekipe, a još mnogo mladih se
vratilo zbog nedostatka mjesta, dodaje Džanić.

Povodom godišnjice, odnosno 235. izdanja kviza, podijeljene su nagrade za sve učesnike, kao zahvalnice za vjernost svih šest godina. (L.Z. Naša riječ)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno