Zabava

Odrastanje: film sniman 12 godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nesvakidašnje filmsko ostvarenje “ODRASTANJE” (BOYHOOD) od četvrtka, 19. februara, stiže na velika platna bh kina. Ova topla i izuzetno emotivno priča je osvojila mnogobrojne nagrade (*Zlatni globus i Bafta nagradu za najbolji film, najbolju režiju i najbolju sporednu ulogu), a film je nominovan za Oskara u čak šest kategorija!

Film Richarda Linklatera „Odrastanje“ – fiktivna drama snimljena sa istom ekipom glumaca u periodu od 12 godina, od 2002. do 2013. – vodi nas na jedinstveni put, epski i intiman, kroz uzbuđenje djetinjstva, seizmičke promjene u modernoj porodici i protok vremena. Film prati 6-godišnjeg Masona kroz najpromjenjiviju deceniju života, kroz dobro poznati vrtlog porodičnih poteza, kontroverzi, loših brakova, ponovnih udaja, novih školi, prvih ljubavi, izgubljenih ljubavi, dobrih provoda, strašnih trenutaka i konstantni miks razočaranja i oduševljenja. Ali rezultati i stalno promjenjiva priroda naših života su nepredvidivi, jer je jedan trenutak isprepleten s drugim u duboko ličnom iskustvu događaja koji nas sve oblikuju dok odrastamo.

Na početku priče, školarac Mason će se suočiti sa preokretom: njegova privržena i požrtvovana samohrana majka Olivija odlučuje da preseli njega i njegovu stariju sestru Samanthu u Houston; baš kad se njihov otac Mason stariji vraća sa Aljaske i odlučuje da želi ponovo da bude u njihovom životu. Tako počinje životni neprestani tok. Ali kroz plimu roditelja, očuha, djevojaka, nastavnika, šefova, opasnosti, želja i kreativnih strasti, Mason će isplivati i krenuti svojim putem.

www.tropik.ba // www.unafilm.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno