Politika

Šepićev kum ipak ”izvisio”: Eldin Vrače izabran za šefa kluba NB-a u Parlamentu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šepićev kum ipak ”izvisio”: Eldin Vrače izabran za šefa kluba NB-a u Parlamentu FBiH – Izbor Eldina Vrače za predsjednika Kluba zastupnika NB-a uslijedio je nakon prijedloga prvog čovjeka te stranke Senada Šepića da na tu funkciju bude imenovan Amer Obradović, što je izazvalo žestoke reakcije pojedinih članova stranke.

Zeničanin Eldin Vrače, koji je na proteklim izborima bio nosilac liste liste koalicije Nezavisni blok – Snaga centra za Parlament Federacije BiH, izabran je za šefa Kluba zastupnika Nezavisnog bloka u Federalnom parlamentu. Izbor Eldina Vrače za predsjednika Kluba zastupnika NB-a uslijedio je nakon prijedloga prvog čovjeka te stranke Senada Šepića da na tu funkciju bude imenovan Amer Obradović, što je izazvalo žestoke reakcije pojedinih članova stranke.

Naime, Šepić i Obradović su dugogodišnji prijateji i vjenčani kumovi, a Obradović unutar stranke već obnaša nekoliko funkcija, te su neki članovi Nezavisnog bloka smatrali da predsjednik Šepić neopravdano protežira svog prijatelja.

Kako je Faktor ranije pisao, nezadovoljstvo Šepićevim prijedlogom iskazali su javno federalni zastupnik NB-a Elmedin Voloder, članica Predsjedništva te stranke Marijana Šećibović, te akademik Refik Šećibović, jedan od osnivača stranke.

– Danas je odlučeno da Eldin Vrače bude šef Kluba zastupnika NB-a u federalnom Parlamentu. Vrače je pojedinačno dobio najviše glasova od svih nas i to je fer odluka. Zadovoljan sam da smo uspjeli izmijeniti prvobitni prijedlog i dogovoriti se o ovom izboru, tako da možemo nastaviti dalje s radom – rekao je za Faktor Elmedin Voloder.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno