Politika

Obilježen Dan Stranke penzionera-umirovljenika BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obilježen Dan Stranke penzionera-umirovljenika BiH – Danas je u Zenici (restoran “Miris dunja”) u 11:00 sati, u povodu Dana Stranke penzionera-umirovljenika BiH, 27. Decembar, održana svečana sjednica Gradskog odbora Stranke penzionera –umirovljenika BiH.

Svečanoj sjednici su pored članova Gradskog odbora, Predsjedništva, Nadzornog odbora i Predstavnika Mjesnih organizacija stranke, prisustvovali i raniji nosioci ključnih dužnosti i vijećnici u prijašnjem  sazivu Općinskog vijeća Zenica.

U ugodnoj i svečanoj atmosferi sjednice napravljen je osvrt na istorijski put stvaranja i djelovanja stranke u prethodnih 18 godina.

Pored toga zaslužnim pojedincima stranke kao i saradnicima iz javnog, kulturnog i privrednog života Grada Zenice uručena su prigodna priznanja.

Ove godine se navršava 18 godina od postojanja i djelovanja Stranke penzionera-umirovljenika koja je svoju prvu Osnivačku skupštinu održala upravo u Zenici 27.12.2001.godine.

Pored ove svečane sjednice u sklopu obilježavanja Dana stranke, u Nedjelju, 23.12.2018.godine je priređeno i zabavno veče u restoranu “Tapas” Zenica.

Stranka penzionera umirovljenika BiH je multietnička, jedinstvena, samostalna politička organizacija koja djeluje na cijeloj teritoriji BiH a osnovana je na održanoj osnivačkoj skupštini SPU BiH u Zenici dana 27.Decembra 2001. godine.

 

To je datum kada su se ujedinile Demokratska stranka penzionera  BiH (1997)  i Stranka penzionera Federacije BiH (1999) u jednu političku organizaciju pod nazivom „STRANKA PENZIONERA UMIROVLJENIKA BiH“.

 

Na osnovu donešenih akata sa Kongresa SPU BiH održanog 15.06.2015.godine i izvršene transformacije Općine Zenica u Grad Zenica, dana 14.10.2015.godine održana je Izvještajno-izborna konferencija na kojoj je dotadašnja „OO SPU BiH Zenica“ promjenila  naziv u „GO SPU BiH Zenica“.

 

U ranijem periodu Stranka je bila zastupljena u Općinskom vijeću u dva mandata, sa po dva vijećnika, kao i u Skupštini ZDK i Parlamentu Federacije BiH.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno