Košarka

Senzacionalan trijumf košarkašica BiH: Fantastične Jones i Gajić srušile Rusiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Naša selekcija je bolje otvorila utakmicu pa su nakon prve četvrtine imali pet poena prednosti. Ipak, Ruskinje su se tada probudile i odigrale sjajno do odlaska na odmor. Uspjele su i preokrenuti rezultat te na poluvremenu imati +7.

Slično kao i na otvaranju utakmice, ponovo su košarkašice BiH preuzele inicijativu te je već tada bilo jasno da nas očekuje dramatična završnica.

Tako je bilo. Selekcije su se izmjenjivale u vodstvo, a na kraju su bolje bile košarkašice BiH i slavile zasluženu pobjedu.

Najbolja u redovima BiH bila je Jonquel Jones koja je ostvarila double-double učinak od 29 poena i 16 skokova. Veliku pomoć imala je u Marici Gajić, koja je ubacila 17 poena i imala šest skokova.

Zanimljivo da su njih dvije odigrale svih 40 minuta ovog meča. Inače, kod Ruskinja je najbolja bila Maria Vadeeva s 18 poena i 11 skokova.

BiH je tako kvalifikacije otvorila pobjedom, a u preostalom duelu ove grupe večeras se sastaju Švicarska i Estonija. BiH sa Švicarskom igra utakmicu drugog kola, a ovaj meč je na rasporedu u nedjelju u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno