Košarka

Press u OKK „Čelik”: Ove nedjelje u 17:00 sati derbi u gradskoj Areni OKK Čelik – KK Turbina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Peto kolo A-1 lige KSBiH, OKK Čelik – KK Turbina, nedjelja 17.11. 2019.godine u 17:00 sati – centralni teren gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.
U prostorijama OKK Čelik danas, 15.11.2019.godine, održana je konferencija za medije OKK Čelik.
Povod za press je utakmica 5.kola A-1 lige KSBiH, sezona 2019/2020, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Turbina iz Jablanice.
Prisutnim novinarima obratili su se Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik i u ulozi moderatora, Armel Mujaković, šef struke OKK Čelik, te košarkaši OKK Čelik, Ranko Križanović i Benjamin Bajramović.

Predsjednik Bulajić se na početku osvrnuo na ubjedljivu pobjedu u prošlom kolu u Konjicu i istakao da su košarkaši pokazali pravo lice Čelika, dobar rad, borbenost, što je rezultiralo ovom vrijednom pobjedom.
Najavio je nedjeljnu utakmicu sa Turbinom i da u klubu očekuju prvu domaću pobjedu, iako je rival vrlodobra ekipa. Bilans Čelika u protekla četiri kola u pobjedama i porazima je 2/2, kazao je Bulajić.

Šef struke Armel Mujaković ističe na početku da će pobjeda u Konjicu dobiti na važnosti ako se pobjedi Turbina u utakmici na domaćem terenu.
Upitan šta je uzrok boljih rezultata u gostima nego kod kuće šef struke Armel Mujaković kaže:
-Kod kuće igramo u grču i pod nekim pritiskom u nastojanju da se pokažemo domaćoj publici i u toj prevelikoj želji napravimo dosta grešaka i preciznost nam je slaba. U ovoj zadnjoj utakmici u Konjicu postigli smo 18 trojki (od 38 pokušaja, a to je izvrsnih 47 % , nap.a.). Inače, cijela ekipa je odigrala izvrsno u Konjicu (šut za dva poena 60%, za tri poena 47%, 38 skokova…, nap.a.).
Ekipa Turbine je ostala, gotovo, ista kao prošle sezone, glavni igrači su Dželmo, Čališ, Japalak i sa njima imamo bilans u prošloj sezoni 1/1, (ekipe su ostvarile domaće pobjede, Čelik – Turbina 81:75, Turbina – Čelik 83:78, nap.a.). Pokušat ćemo zatvoriti njihove glavne igrače da bi ostvarili prvu domaću pobjedu i priključiti se vrhu tabele. U protekla četiri kola Turbina je na omjeru 3/1 i nalaze se na trećem mjestu. Mi ćemo pokušati da ostvarimo prvu domaću pobjedu uz podršku naših navijača, svi igrači su spremni za nastup -, zaključio je Mujaković.

Prvotimci OKK Čelik, Ranko Križanović i Benjamin Bajramović se slažu u ocjeni da im u goste dolazi dobra ekipa, koja je po njihovom mišljenju bolja od ekipa IBU Spartans i Igmana. Ističu dobru atmosferu u timu, dobar rad na treninzima i da će dati sve od sebe, zajedno sa ostalim saigračima, da dođu do prve domaće pobjede. Misle da mogu, dobrom igrom i sa ispoštovanim dogovorom iz svlačionice, do pobjede protiv Turbine. Pozivaju navijače da ih podrže u ovom derbiju i da budu njihov šesti igrač.

Parovi 5.kola:
Subota 16.11.2019.:
16:00 IBU Spartans – Bosna Royal
17:30 Bošnjak – Travnik MC
18:00 Gen – Radnički
18:00 Gračanica – Konjic
Nedjelja 17.11.2019.:
17:00 Čelik – Turbina
17:00 Brčko Distrikt – Igman Burch

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno