Zenica

Seminar o prevenciji diskriminatorskih praksi

Seminar o prevenciji diskriminatorskih praksi – Zenički Centar za pravnu pomoć ženama fokusirao je danas jedan od najvećih problema sa kojima se suočavao u svom dugogodišnjem radu sa žrtvama diskriminacije.

– Problem prenošenja nastavnog gradiva na školsku djecu s poteškoćama u razvoju riješili smo tako što smo sa nadležnim ministarstvom u Srednje-bosanskom kantonu dogovorili upošljavanje asistenta u školama koje pohađaju djeca ometena u razvoju, što znači da se ovi problemi mogu riješiti ako ima volje i komunikacije, – kaže predsjednica Centra za pravnu pomoć ženama, Meliha Sendić.

Ovo udruženje već 21 godinu kontinuirano pruža besplatnu pravnu pomoć marginalizovanim društvenim grupama, a trenutno nastoji doprinijeti unapređenju uslova života za gluhe i nagluhe građane Zenice. Danas je održalo informativno-konsultativni seminar sa predstavnicima školstva, socijalne zaštite i pravosuđa s temom prevencije i eliminacije diskriminatornih praksi u institucijama socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovanju i državnim službama.

(S.S.)
rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem