Biznis

Seminar D & O polisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zajedničkoj organizaciji Wiener osiguranja Vienna Insurance Group i Centra za unapređenje tržišta osiguranja i finansijskih usluga – COFUS, a uz podršku suorganizatora Banjalučke berze i Advantis brokera, po prvi put održan seminar „D&O polisa – osiguranje odgovornosti direktora i menadžera“.

D&O polisa (Directors’ & Officers’ Liability Policy) je polisa osiguranja koja štiti direktore, službenike i ostale osobe koje imaju menadžerske odgovornosti, a mogu postati lično odgovorni za plaćanje štete i troškova kao rezultat nekog pokrenutog sudskog spora. Ova polisa osiguranja osigurava naknadu za štete koje pretrpi osiguranik na osnovu zahtjeva koji proizilaze iz skrivljene radnje osiguranika za vrijeme perioda trajanja polise. Naknada takođe uključuje i troškove pravnog zastupanja.

Seminar je bio organizovan za direktore i uprave kompanija korporativnog sektora koji su odgovorni za ukupno poslovanje kompanije, a posebno za kvalitet proizvoda i usluga, kao i za pravnike, brokere i produkt menadžere. Posljednjih nekoliko godina D&O polise – osiguranje od odgovornosti menadžera postale su neizostavan dio korporativnog upravljanja u svijetu. U razvijenim zapadnim zemljama, D&O polise su postale standard, a sklapaju ih kompanije jer žele zaštititi menadžment, kao i ostale radnike od šteta koje bi mogli prouzrokovati propustima u poslu. Značaj D&O polise prepoznale su i vodeće evropske zemlje, a jedna od njih je i Njemačka u kojoj više od 95% velikih kompanija posjeduje ovaj vid osiguranja. U našem regionu su još uvijek jako malo zastupljene te je jedan od ciljeva ovog seminara da se pokrene novo poglavlje u sektoru D&O osiguranja i u našoj zemlji.

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group je najbrže rastuća osiguravajuća kompanija u zemlji, koja ima sposobnost da isplaćuje velike štete zahvaljujući programu reosiguranja. Kompanija je orijentisana na korporativne klijente i posebne usluge za njih, a velika pažnja se poklanja malim i srednjim preduzećima (MSP) te i fizičkim licima. Na tržište konstantno uvodi nove i inovativne proizvode, pa tako ekskluzivno i pod direktnim uslovima ino reosiguravača Polaris Corporate Solutions GmbH, koji je reosiguran kod Lloyd’s-a i sa centralom u Beču, uvodi i ovu vrstu osiguranja na tržište BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno