Ljudi

Šefik Smriko iz Zenice za 11 godina dobio 55 bubnjarskih palica muzičara iz cijele regije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kolekcionari širom svijeta sakupljaju brojne predmete, a oni zaljubljeni u muziku uglavnom trzalice, usne harmonike i druge predmete, a Smriko iz Zenice već 11 godina sakuplja bubnjarske palice. Ali od one prve, crne, od bubnjara Bojana Miličevića, nema mu nijedne draže.

“Kada sam je uhvatio, došao sam kući i stavio je na policu. Jedno vrijeme je bila jedina na tom mjestu, a onda sam došao na ideju da počnem sakupljati bubnjarske palice s obzirom na to da posjećujem dosta koncerata, i tako je sve krenulo”, govori Smriko.

Veliki je zaljubljenik u rock pa uglavnom sakuplja palice rock izvođača koji nastupaju u Zenici i drugim bh. gradovima gdje se održavaju različiti festivali.

U nastavku razgovora za naš portal govori da uglavnom sačeka kraj koncerta nakon čega slijedi “bitka” sa zaštitarima da dođe do bubnjara i zamoli za palicu.

“Teško je doći do palice bubnjara većih bendova, jer osiguranje ne dozvoljava da se priđe muzičarima, a kada na neki način uspijem doći do bubnjara, onda je lako i svi poklone palicu sa zadovoljstvom”, govori Smriko.

Pojašnjava da mu je uvijek veći gušt poslušati koncert i tražiti palicu nego da traži na neke druge načine i da mu palice poklanjaju poštom.

Do sada u svojoj kolekciji ima 54 palice bubnjara Divanhane, Riblje čorbe, Hladnog piva, Dubioza kolektiva, fluorescentnu palicu bubnjara benda BruhUhu, ali i Pece Peteja s kojim se družio u nekoliko navrata.

Palica nije samo predmet na kojem je ispisano ime benda ili bubnjara, već svaka pojedinačno priča svoju priču o koncertu, druženju, razgovorima s bubnjarima… Želje nakon 11 godina još uvijek postoje.

“Rok Ko Fol, Srđan Žika Todorović, Prljavo kazalište, Zabranjeno Pušenje, Milić Vukašinović i brojni drugi bubnjari su na spisku onih od kojih želim dobiti palice. Želja je danas dosta veća nego na početku sakupljanja”, govori Smriko.

Na kraju je naglasio da mu je najveća želja i da svakodnevno mašta o palici bubnjara Larsa Ulricha iz Metallica, koja bi bila sveti gral čitave kolekcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno