Ostali sportovi

Sedmo kolo Prve futsal lige Federacije BiH – zenički „Neimari“ domaćini ekipi „DiaBiH“ sa Ilidže

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmo kolo Prve futsal lige Federacije BiH – zenički „Neimari“ domaćini ekipi „DiaBiH“ sa Ilidže – Ovog vikenda igraju se utakmice 7.kola u Prvoj futsal ligi Federacije BiH, grupa 1, u kojoj nastupa i zenička ekipa MNK „Neimari“. Ovo je, ujedno i posljednje kolo u prvom dijelu sezone.

Utakmice se igraju bez prisustva publike zbog pandemije koronavirusa, COVID-19, u cijelom svijetu.

 

Zenički “Neimari” su domaćini ekipi “DiaBiH” sa Ilidže, sutra 19.12. u 14 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Oba tima imaju isti omjer od 3:2 u pobjedama i porazima i po devet bodova. Trenutno dijele drugu i treću poziciju na tabeli. Na čelu tabele je bugojanska ekipa MNK „Iskra Vrbas“ sa svim pobjedama i 15 bodova.

“Neimari” su u ovogodišnju sezonu krenuli sa novim trenerom Mirkom Čamparom i sa nekoliko  igračkih pojačanja.

Izgubili su utakmicu iz prvog kola službenim rezultatom 3:0 protiv “Drine” u Goraždu, zbog administrativne greške, a zatim je uslijedio niz od tri vezane pobjede, protiv “Žepča” sa 5:1 kod kuće, “Konjica” sa 5:2 u gostima i “Željezničara” sa 6:5 kao domaćini. Jedini poraz “Neimari” su doživjeli u 5.kolu u gostima sa “Iskrom” od 5:1, a u 6. kolu bili su slobodni.

Pobjedom protiv ekipe „DiaBiH“ zenički “Neimari” bi izborili drugu poziciju na tabeli.

-Ekipa “DiaBiH” je kvalitetna ekipa, ali mi idemo na pobjedu. Igramo na domaćem terenu i ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, iako nam puno nedostaje publika i podrška sa tribina. Prošlu sezonu smo imali veliku podršku i to je bila dodatna snaga i motiv za uspjehe koje smo postigli -, kazao je kapiten „Neimara“, Nermin Pašalić.

 

Parovi 7.kola, 19./20.12.2020.:

Neimari – DiaBiH (14h)

Iskra Vrbas – Drina (14)

Željezničar – Žepče (20.12. u 19 sati)

(Slobodna je ekipa Konjic)

 

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno