Zenica

Sedmica darivanja krvi u organizaciji Mreže mladih Muftijstva zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedmica darivanja krvi u organizaciji Mreže mladih Muftijstva zeničkog- Obavještavamo muslimane, članove i pripadnike Islamske zajednice, da Mreža mladih Muftijstva zeničkog u saradnji sa Transfuziologijom Kantonalne bolnice Zenica organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti realizirana u prostorijama Kantonalne bolnice Zenica od ponedjeljka 29. marta do petka 2. aprila 2021. godine, u vremenu od 7.30 do 14.00 sati.

Imajući u vidu da su društvena odgovornost, humanost i socijalni senzibilitet među najbitnijim ciljevima djelovanja Mreže mladih, pozivamo sve članove i aktiviste Mreže mladih, ali i sve ostale zainteresirane, da se odazovu ovoj akciji i daruju kapi koje život znače.

Možda upravo naša doza krvi koju darujemo spasi nekome život i time steknemo nagradu za pomoć drugima koju je Allah, dž. š., obećao u Kur’anu:

„(…) ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao …“ (Kur’an, El-Maide, 32. ajet).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno