Politika

SDP Zenica – Biramo li gradonačelnika ili Djeda Mraza ?!?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biramo li gradonačelnika ili Djeda Mraza ?!? – Na zvaničnoj Facebook stranici kandidata za gradonačelnika SDA ,Naidina Ahmetspahića, osvanule su slike sa predizbornog skupa SDA  u mjestu Kolići. Na slikama se jasno vidi kako SDA-ov  kandidat za gradonačelnika dijeli paketiće  djeci ispred mjesne džamije. Paketići smješteni u promotivne cekere sa predizbornim sloganom SDA stranke očigledno  govore da je, SDA zajedno sa svojim kandidatom za gradonačelnika pored zloupotrebe vjerskih objekata,  krenula i u zloupotrebu i manipulaciju djecom u  političke svrhe.  Licemjerno je to što kandidat SDA za gradonačelnika paketiće dijeli u jeku predizborne kampanje a još licemjernije što će sva briga o djeci sa ovoga kraja završiti kada prođu Lokalni izbori, kao i nebrojeno puta do sada.

Sve navedeno ne čudi obzirom da je kandidat dolazi stranke  kojoj je ovaj čin dugogodišnja praksa i oprobani recept . SDA  dijeli prehrambene paketiće nekoliko dana prije izbora i na taj način pokušavaju pridobiti  glasove birača. U pravilu, već duže godina, to rade u mjestima koja su udaljenija od grada Zenice. Do sada su paketi bili namjenjeni punoljetnim osobama a sada zvanično nastoje da i preko djece dođu do jeftinih glasova.

SDP Zenica oštro osuđuje svaki vid zloupotrebe djece i vjerskih objekata u svrhu „kupovine“ glasova. Kandidat SDA za gradonačelnika krši pravila izborne kampanje, grubo uvlačeći  djecu u svoju predizbornu promociju.

Ovim, prije svega,  želimo da skrenemo pažnju svim građanima Zenice na nečasne i nemoralne radnje indirektnog kupovanja glasova i pitamo se postoji li granica u svemu tome?!

GO SDP BiH će o gore navedenim radnjama obavijestiti OSCE, CIK , GIK, IVZ i sve koji su nadležni za zaštitu prava djece te praćenja predizborne kampanje u svrhu sprječavanja ovakivih grubih zloupotreba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno