Politika

SDP o zaključcima Gradskog Vijeća

Nema podrške preduzećima koja posluju negativno
Nema podrške preduzećima koja posluju negativno
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nema podrške preduzećima koja posluju negativno- Gradski odbor SDPBIH Zenice, u cilju skretanja pažnje građanima na aktualne probleme u gradu, o kojima je govora bilo i na posljednjoj sjednici gradskog vijeća, izražava duboke sumnje u nepristrasnost, objektivnost i regularnost rada Gradske izborne komisije zbog imenovanja v.d. predsjednika GIK-a.

– Nije moralno i etički, iako je u skladu sa Izbornim zakonom, da predsjednik Kadrovske komisije SDA bude vršilac dužnosti i mi se oštro protivimo ovakvom imenovanju. Znatno bolje i korektnije rješenje bilo bi da za tu funkciju bude predložena sljedeća osoba po broju glasova na provedenoj konkursnoj proceduri – ističe vijećnik Almir Babajić.

Kao i na sjednici Gradskog vijeća, SDP Zenice je ukazao na loše stanje u JP Grijanje, za koje smatraju da su krive stranke na vlasti i loš rad uprave ovog preduzeća.

– Očito je da ćemo imati još jednu neizvjesnu sezonu grijanja, a gubitak preduzeća bez direktora je narastao na 422 hiljade KM. Ovo preduzeće svake godine povećava plate i prave gubitke, imaju tri izvršna direktora i savjetnike, a ne znaju napraviti kvalitetan prijedlog za sanaciju stanja – kaže vijećnik Mikrsad Ćivić.

Član SDP-a Suad Skopljak obratio se medijima sa zahtjevom da se kod uređenja saobraćajnica ne zanemaruju potrebe slijepih i slabovidnih osoba i drugih invalidnih osoba. On ističe da je prekršena Konvencija UN-a o pravima invalidnih osoba i „Strategija Vlade FBiH za izjednačavanje mogućnosti za osobama sa invaliditetom 2011- 2015.“

Na kraju susreta sa predstavnicima medija članovi Gradskog odbora SDPBiH Zenica istakli su da “nikada neće podržati izvještaje javnih preduzeća koja negativno posluju i neracionalno troše novac građana”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno