Politika

SDP i DF: Smjena Sanje Renić je orkestrirani uvod u krizu vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP i DF: Smjena Sanje Renić je orkestrirani uvod u krizu vlasti – Zajedničku press konferenciju održali su danas Gradski odbor Socijaldemokratske partije Zenica i Gradska organizacija Demokratske fronte. Vijećnici u Gradskom vijeću, Mladen Simić, Nermin Mehić i Almir Babajić iz SDP-a, Goran Bulajić i Adnan Zuban iz DF-a, osvrnuli su se na posljednju sjednicu Gradskog vijeća i smjenu predsjedavajuće, Sanje Renić. ž

Istaknuto je da je atmosfera na posljednjoj sjednici nedvojbeno pokazala destruktivne namjere  vladajuće koalicije, koju čine vijećnici SDA, A-SDA i Snage centra. – Ničim najavljena, smjena Sanje Renić, orkestrirani je uvod u krizu i blokadu rada Vijeća, što zajedno sa opozivom Draženke Subašić u Kantonalnoj skupštini, zorno ukazuje da se tu radi o pripremama za dolazeće izbore, – istakao je Bulajić.

-Od starta je na sceni ovakva koalicija (SDA, A-SDA, Snaga centra), ali je bila prikrivena , a evidentan su i njen sukob sa gradonačelnikom i blokada svih odluka bitnih za ovaj grad, – kazao je danas Mladen Simić, predsjednik Kluba SDP-a u Vijeću. On je dodao da je to razlog što na Vijeću „prolaze“ isključivo i samo inicijative ovih stranaka.

Vijećnici DF-a i SDP-a neće apriorij odbiti mogućnost imenovanja jednog od njihovih vijećnika na mjesto predsjedavajućeg Vijeća, rečeno je danas.

Na pitanje da li je u Vijeću na pomolu nova koalicija koju bi eventualno činili vijećnici preostalih stranaka, predsjednik Kluba SDP-a u Vijeću Grada, Mladen Simić, istakao je da vijećnici ovih stranaka jednako razmišljaju o pitanjima bitnim za grad, ali da su im mišljenja, jasno, različita. Goran Bulajić je ipak podsjetio da su rukovodstva DF-a i SDP-a dogovorila osnove djelovanja zajedničke ljevice, što ne isključuje mogućnost koaliranja ove dvije stranke na lokalnom nivou.

Almir Babajić iz SDP-a je ukazao na potrebu da svi vijećnici djeluju jedinstveno, s obzirom na tešku situaciju u kojoj je grad bio i prije ove vlasti. (S.S. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno