Politika

Gradski odbor BPS-Sefer Halilović Zenica: saopštenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor BPS-Sefer Halilović Zenica: saopštenje za javnost – Građani grada Zenice, gradski vijećnici, gradonačelniče grada Zenica

Svi smo svjedoci da se u posljednje vrijeme u radu Gradskog vijeća događaju nevjerovatne stvari koje nemaju veze sa politikom i djelovanjem političkih stranaka i njihovih predstavnika u Gradskom vijeću.

Bitno je kazati da Gradsko vijeće grada Zenica radi u frustrirajućoj atmosferi, u kojoj se svi takmiče kako će drugoga dočekati sa što više pogrdnih riječi , optuživanja i dokazivanja ko je u pravu a ko nije u pravu, a sa veoma malo ili nimalo suvislih argumenata.
Gospodo gradski vijećnici i gospodine gradonačelniče!

Shvatite jednom da ta govornica i taj hram “demokratije” nije ničija babovina. Uozbiljite se i konačno počnite da radite u skladu sa dobrom praksom demokratije i demokratskih procesa. Bavite se pitanjima građana Zenice , ne unosite nemir i paniku među građane Zenica.
Gospodine gradonačelniče konačno shvatite da ste vi izvršna a ne zakonodavna vlast i trebate se ponašati u skladu sa temeljnim principima demokratije.
S obzirom kako se gotovo svi u gradskom Vijeću ponašate , gradski odbor BPS – Sefer Halilović Zenica predlaže i traži da se ta bruka više ne emituje u direktnom emitovanju pa ni u nekoj reprizi! Narodu je takvog vašeg ponašanja previše.

Pitamo se šta radi famozna etička komisija Gradskog vijeća? Da se nije ugledala na visokog predstavnika u BiH, da ne činjenjem samo pogoršava situaciju u Bosni i Hercegovini a vi u gradskom vijeću.. Hitno treba reagovati i gradski odbor BPS – Sefer Halilović Zenica traži smjenu postojeće etičke komisije, . izbor nove kojoj treba dati zadatak da svojim mjerama i novim pravilnikom o radu , poduči i sankcioniše , kako gradonačelnika tako i većinu gradskih vijećnika koji se ponašaju bahato, drsko , nekulturno a ne u skladu sa kulturom dijaloga, borbe snagom argumenata i radom za interes onih koji su ih izabrali.

Građani Zenice, tek sada vidite koga ste izabrali za svoje predstavnike.

 

Gradski odbor BPS-Sefer Halilović Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno