Politika

SDP, DF i NS: djelovati ćemo zajednički u istom bloku u Gradskom vijeću Zenice

SDP, DF i NS: djelovati ćemo zajednički u istom bloku u Gradskom vijeću Zenice – Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi