Politika

Nezir Pivić izabran za Povjerenika SDA Zenica

Nezir Pivić
Nezir Pivić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nezir Pivić izabran za Povjerenika SDA Zenica – Doktor pravnih nauka iz Zenice Nezir Pivić Povjerenik je SDA Zenica, odlučeno je danas na sjednici Kantonalnog Izvršnog odbora SDA ZDK,  saznaje Zenicablog. Izabran je jednoglasno.

Pivić je zamjenik ministra pravde u Vijeću ministara, a inače profesor  i prodekan za nastavu i nastavna pitanja, te Docent na katedri za krivično pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Izbor Pivića za Povjerenika SDA Zenica uslijedio je nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika SDA Zenica Ibrahima Šišića koji je podnio, kako je rekao, kao moralni čin nakon relativnog neuspjeha, odnosno gubitka pozicije gradonačelnika od strane lokalne SDA.

Kantonalni izvorni odbor SDA Zeničko-dobojskog kantona danas je Piviću dao u zadatak da u narednih 15 dana predloži imena potpredsjednika i članova Povjereništva, koje će u svojevrsnoj V.D. funkciji biti na čelu lokalne SDA do izbora njenog novog rukovodstva, najvjerovatnije u narednih šest mjeseci.

Zadatak Povjereništva je da nakon završene reevidencije članstva, u skladu sa odredbama Statuta SDA, provede redovne izbore za organe Stranke.

Pivić je diplomirani kriminalist, magistar i doktor pravnih nauka. Član je Senata Univerziteta u Zenici, koaautor i autor nekoliko knjiga iz oblasti prava.

U SDA je obavljao funkciju člana Savjeta za pravna pitanja SDA BiH, člana Glavnog odbora i člana Suda časti SDA BiH. Dugogodišnji je aktivista i volonter ove stranke.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno