Politika

SDP BiH ZDK: povodom neodgovornog odnosa Vlade ZDK prema zdravstvenim radnicima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP BiH ZDK: povodom neodgovornog odnosa Vlade ZDK prema zdravstvenim radnicima  – Bez želje za politiziranjem ogromnog problema koji imaju zdravstveni radnici i građani ZDK zbog nastale situacije, odlučili smo da po prvi put javno reagujemo o navedenim problemima.

Obzirom da je Vlada ZDK na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem i ministrom zdravstva Dragoljubom Brenjom 14.09.2017.godine putem medija zajedno sa sindikatom obavijestila javnost o postignutom dogovoru, hvaleći se da je prva Vlada u Federaciji BiH koja je postigla sporazum sa sindikatom, onda ostaje nejasno zašto isti sporazum do danas nije potpisan.

SDP poziva Vladu ZDK, premijera Galijaševića da HITNO i bez ikakvog odlaganja i politiziranja pristupi potpisivanju i realizaciji postignutog sporazuma sa sindikatom, a koji je putem medija promoviran prije skoro tri mjeseca

Ovim putem želimo upozoriti Vladu ZDK da zbog štrajka i općeg haosa u zdravstvenom sektoru koji je nastao kao direktna posljedica neodgovornog odnosa Vlade prema sindikatu najveću štetu trpe građani ZDK, više od 400.000 stanovnika našeg Kantona.
Sva odgovornost povodom štrajka ide na račun Vlade ZDK koja se ponaša neozbiljno i po svemu sudeći želi izigrati ranije dogovoreno. Ako Vlada i premijer Galijašević iz nekog razloga ne žele potpisati dogovoreni sporazum, moraju to javno i transparentno objaviti, te preuzeti svu odgovornost za uskraćanu zdravstvenu zaštitu stanovnika ZDK i direktan PODSTICAJ ZA ODLAZAK ZDRAVSTVENIH RADNIKA.

Press služba KO SDP BIH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno