Politika

SDP BIH o napadu na premijera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – SDP BiH najoštrije osuđuje napad na Muniba Husejnagića – Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje fizički napad na Muniba Husejnagića, člana Predsjedništva SDP BiH i, još uvijek, aktuelnog premijera Zeničko-dobojskog kantona. Napad na Muniba Husejnagića, čovjeka koji je u svom kratkom jednogodišnjem mandatu premijera ZDK uradio više nego mnogi njegovi prethodnici, predstavlja atak na sve ono što je normalno u ovoj državi.

Nažalost, mnogi su zaboravili da je upravo premijer Husejnagić bio među prvim, tokom prošlogodišnjih majskih poplava, koji je sa svojim privatnim čamcem ušao u poplavljeni Maglaj i pomogao u evakuaciji ugroženog stanovništva. Njegova nesebična pomoć nije ostala na tome, nego je i tokom obnove poplavljenih područja pokazao maksimalno zalaganje na terenu, kako bi ugroženim građanima što brže pomogao u prevladavanju posljedica izazvanih poplavama.

Iako detalji ovog fizičkog napada još nisu poznati javnosti, SDP BiH smatra da je upotreba fizičke sile prema bilo kojem građaninu, za svaku osudu.  Nadamo se da će pravosudni organi što prije zakonski kazniti napadača na Husejnagića i time pokazati građanima da ovakvi slučajevi ne smiju proći nekažnjeno.

Centar za informisanje SDP BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno