Politika

SDA Zenica: Sretan Dan nezavisnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica svim građanima i patriotama, koji domovinu Bosnu i Hercegovinu nose u srcu, a posebno porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim veteranima, upućuje iskrene čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prvi mart je najznačajniji datum u novijoj prošlosti naše domovine Bosne i Hercegovine, jer se na referendumu za nezavisnost 1992. godine, više od 64 posto građanki i građana izjasnilo za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

Naša zemlja se ubrzo nakon referenduma morala braniti od agresije, a nakon tri i po ratne  godine u Dejtonu smo uspjeli sačuvati nezavisnost i međunarodno priznate granice. U inat dušmanima, zastava Bosne i Hercegovine se 30 godina ponosno vihori ispred sjedišta UN-a u Njujorku.

Naša obaveza je da domovinu čuvamo i dajemo doprinos njenoj izgradnji. Dužni smo da njegujemo tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, jer žrtva najvećih sinova ne smije biti zaboravljena.

Stoga, na praznik nezavisnosti proučimo dovu za naše šehide i poginule borce, koji su svoje živote utkali u temelje nezavisnosti države i slobode koju danas imamo. Odajmo počast svim bh. patriotama koji su dali doprinos u borbi za najveće civilizacijske vrijednosti.

Sjetimo se i proučimo Fatihu prvom predsjedniku Stranke demokratske akcije i prvom

predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Čuvajmo i volimo našu domovinu, učimo, radimo i gradimo, prevaziđimo sve razmirice i pružimo jedni drugima ruku. Budimo jedinstveni kao što smo bili onda kad smo branili domovinu od agresije.

Sretan Dan nezavisnosti!

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno