Politika

FOTO: Saopćenje za javnost- Svečani prijem SDA Zenica povodom Dana nezavisnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica organizirao je svečani prijem povodom 30 godina nezavisnosti države Bosne i Hercegovine.

Brojnim zvanicama dobrodošlicu i čestitke povodom Dana nezavisnosti uputio je predsjednik SDA Zenice prof.dr. Nezir Pivić, rekavši da kontinuitet državnosti Bosne i Hercegovine traje više od hiljadu godina, a obnovljena je 1992. godine demokratskim procesom kojeg je svojom mudrošću i znanjem vodio prvi predsjednik rahmetli Alija Izetbegović.

Naglasio je da posebne zasluge pripadaju armiji bh. patriota koji su se oduprijeli agresoru i koji su bili organizirani u najplementiiju i najčasniju Armiju Republike Bosne i Hercegovine. SDA je, dodao je, organizirala otpor a nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma dosljedno radila na jačanju države kroz preuzimanje entitetskih nadležnosti i osnivanje novih državnih institucija. Od početna tri državna ministarstva, danas imamo 9 ministarstava i destine državnih institucija.

“SDA je kroz svoje kadrove dala nemjerljiv doprinos ostvarenju članstva BiH u međunarodnim organizacijama, jačanju Oružanih snaga i drugih državnih institucija, te jasnoj diplomatskoj komunikaciji prema međunarodnim organizacijama i vladama drugih država, čvrstog i nepokolebljivog opredjeljenja BiH za euroatlantske integracije”, rekao je prof.dr. Pivić.

Naglasio je da se namjere neprijatelja nisu promijenile i da i dalje teže razgradnji BiH, ali da patriotske snage budno prate i spremne su da odgovore svim legitimnim pravnim i političkim sredstvima. Poručio je da će BiH biti jaka onoliko koliko mi budemo jaki, pozvavši sve one koji BiH nose u srcu da budu jedinstveni kao što smo bili devedesetih godina.

Prisutnima na svečanoj akademiji obratili su se i Bedrudin Salčinović, prvi predsjednik SDA Zenica i aktivni sudionik organizacije referenduma za nezavisnosti, te Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA Zeničko-dobojskog kantona, koji su čestitali Dan nezavisnosti i govorili o značaju ovog datuma.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno