Politika

SDA Zenica – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica – Saopćenje za javnost – Javnost je ovih dana sa velikom pažnjom i ogorčenjem pratila i komentirala verbalne napade gradonačelnika Fuada Kasumovića na novinare Federalne televizije i Televizije Bosne i Hercegovine, te Radio-televiziju Zenica. Ovi su napadi kulminirali u vrijeme održavanja posljednje redovne sjednice Gradskog vijeća na kojoj je u već prepoznatom maniru autokrate ponovio da neće izvršavati uplate za ovu medijsku kuću. Želimo ovim putem gradonačelnika Kasumovića podsjetiti, ali i upozoriti, da je blokadom uplata redovnih tranši za ovaj javni radio-televizijski servis direktno prekršio Odluku o privremenom finansiranju usvojenu od strane Gradskog vijeća, te u tešku finansijsku situaciju doveo RTV Zenica i njene uposlenike. Na ovaj način Kasumović želi disciplinirati menadžment, novinare i ostalo osoblje kako bi silom promijenio legalne odluke Nadzornog odbora a krajnji cilj je u potpunosti ovladati ovom medijskom kućom i podrediti je vlastitim ambicijama i interesima.

Nakon ovih napada, izrečenih za govornicom, nastavio je obrušavati se na novinare i u holu sale Gradskog vijeća verbalno vrijeđajući medijske djelatnike Federalne televizije i Televizije Bosne i Hercegovine i to samo zbog toga što se bave svojim poslom i što, kako im to profesija nalaže, postavljaju pitanja, pa i ona koja se sagovornicima ne sviđaju.

Stranka demokratske akcije izražava krajnju zabrinutost ovakvim ponašanjem gradonačelnika, nezabilježenim u postratnoj historiji Zenice. S tim u vezi, osuđujemo bahatost, osionost i zloupotrebe pozicije gradonačelnika i podvlačimo da Grad Zenica, njegova preduzeća i javne ustanove nisu privatno vlasništvo Fuada Kasumovića i prema njima se ne može ophoditi kao prema vlastitoj imovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno