Politika

Gradonačelnik Kasumović samostalno donio odluku i proglasio Budžet za 2017.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović samostalno donio odluku i proglasio Budžet za 2017. – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je danas na press-konferenciji obavijestio novinare  da je pozivajući se na Zakon o principima lakalne samouprave ( Sl. novine FBiH br. 49/06 i 51/09) proglasio Budžet Grada Zenice za 2017. godinu.

Svoju odluku obrazložio je činjenicom da Gradsko vijeće Zenica nije usvojilo budžet za 2017. godinu u roku od 90 dana od početka budžetske godine, kako je predviđeno istim zakonom. Budžet stupa na snagu  nakon objavljivanja u Službenim novinama.

Ukoliko  Vijeće ili njegova jedna trećina smatra da usvojeni budžet u određenoj poziciji može ugroziti  funkcionisanje jedinice  lokalne samouprave,  mogu u roku od sedam dana tražiti arbitražu kod nadležnog organa.

Kasumović je kazao kako u Gradskom vijeću ima opstrukcija da Zenicu napravi boljom sredinom za život građana.

“Nasilnim metodama htjeli su masakrirati budžet. Došao sam na Radno predsjedništvo kako bismo pričali o amandmanima, da ih uvrstimo, ali novokomponovana većina je htjela pokazati bahatost i silu prema meni i nisu htjeli razgovarati.  Sve sam radio po zakonu.

Nakon ovoga neću više biti na sjednicama Gradskog vijeća. Izlazio sam sa sjednica jer sam htio pokazati da sila ništa ne donosi. Kao odlučan čovjek donio sam odluku sam, jer ne dozvoljavam recidive prošlosti. Građani su mojim izborom tražili promjene”, dodao je Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno