Politika

SDA Zenica: Saopćenje povodom istupa gradonačelnika Fuada Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Saopćenje povodom istupa gradonačelnika Fuada Kasumovića – Zenička javnost ponovo je jučer ostala zgrožena istupima gradonačelnika Fuada Kasumovića. U stilu klasičnog tiranina zloupotrijebio je javni medijski prostor i održao do sada najdegutantiju gebelsovsku tiradu.

Koristeći primitivan i vrlo opasan jezik mržnje i poniženja onih koji drugačije misle, ovaj je čovjek nečasnih namjera vijećnike i političke stranke, koje nisu puki izvršioci njegovih naloga, indirektno nazvao mafijom. Mafija po svojoj poziciji uvijek ima moć. Ko u Zenici danas ima gotovo neograničenu moć? Dio vijećnika ili onaj koji je samovoljno i protivustavno proglasio budžet i bez kontrole raspolaže sa pedesetak miliona konvertibilnih maraka? Ko ima moć, dio vijećnika koji nemaju nikakvog utjecaja na izbore nadzornih odbora i direktora javnih preduzeća i ustanova ili Fuad Kasumović koji, kršeći zakone i procedure, vlastite nesposobne poslušnike postavlja na te pozicije?

Ko ima moć, vijećnici ili gradonačelnik koji administrativni aparat povećava za deset posto i budžet opterećuje za dodatnih milion konvertibilnih maraka i to s jednim jedinim ciljem – da političku stranku koju formira finansira iz gradskog budžeta? Javnost zato pozivamo da prosude ko je u Zenici mafija: oni koji nemaju ili oni koji imaju i provode neograničenu moć. Mafijaški način djelovanja je i brutalni napad na sve one novinare koji svoje tekstove ne pišu u kabinetu Fuada Kasumovića. Takve profesionalce Kasumović sramotno naziva novinarčićima.

Želimo javnost, posebice one građane našeg grada koji su u nedoumici, upoznati o sljedećem: Namjere ovog opasnog čovjeka su više nego jasne – nakon preuzimanja i privatiziranja poluga izvrše vlasti želi vlastitim interesima podrediti i predstavničku vlast, odnosno Gradsko vijeće, kako bi ovo tijelo, u skladu sa njegovim sloganom „meni vijećnici ne trebaju“, postalo puka glasačka mašinerija za legalizaciju kriminala u Zenici. Dok je vijećnika Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću i drugih kolega koji slobodno misle, bezumnik Kasumović u tome neće uspjeti, jer u demokratskim društvima vazda postoje mehanizmi da se zaustave bezumnici kakav je Fuad Kasumović.

Na kraju želimo poručiti da ćemo sve učiniti da poziciju gradonačelnika Kasumović ne iskoristi, odnosno zloupotrijebi, kako bi se na nelegalan način dodatno obogatio a Grad Zenicu unazadio i doveo do prosjačkog štapa. Zenica mora nastaviti pozitivne trendove zabilježene u vrijeme entuzijaste Husejina Smajlovića. A za to je najveći garant Stranka demokratske akcije.

 

Stručna služba SDA ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno