Politika

SDA Zenica: Pravda je spora, ali ipak dostižna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Pravda je spora, ali ipak dostižna- Kantonalni sud u Zenici uvažio je moju žalbu i presudu Općinskog suda u Zenici preinačio tako da je u cjelosti odbio tužbeni zahtjev Fuada Kasumovića koji me tužio za klevetu. Pogodile su Kasumovića moje izjave date portalima “Slobodna Bosna” i “Faktor” u ljeto 2018. godine u kojima sam naveo da bi Zenica lakše preživjela da joj se desi kakva vremenska nepogoda, nego što što joj se desio Fuad Kasumović.

Suprotno zaključku Općinskog suda u Zenici, Kantonalni sud smatra “da se izražavanje u predmetnim tekstovima ne može smatrati činjenicama čija bi se istinitost ili neistinitost trebala utvrđivati, već vrijednosnim sudom (mišljenjem) o političkim odnosima i radu Kasumovića kao gradonačelnika i gradskih vlasti”, te da se moje “izneseno mišljenje odnosi na rad gradskih vlasti, na javni domen u kom pogledu su i granice dozvoljene kritike mnogo šire nego u odnosu na građane, te kontekst i cilj informacije”. Dakle, tužitelj (Kasumović) je javna ličnost koji je u vezi s tim dužan da podnese veći stepen tolerancije u odnosu na kritičke komentare, zaključilo je vijeće Kantonalnog suda.

Rado ću se poslužiti riječima Fuada Kasumovića koje je koristio kada je preko svojih internet botova i lažnih profila likovao nad prvostepenom presudom Općinskog suda. Ova presuda jedna je od meni najdražih pobjeda na putu do konačne pobjede za bolju i pravedniju Zenicu. I meni je! Očekujem da ovaj tekst prenese i portal RTV Zenice zenicainfo.ba, onako kako je “u cjelosti” prenio hvalisanje glavnog urednika Kasumovića.

Nije vrijeme za ove teme, jer imamo mnogo važnijih, ali javnost mora biti informisana i znati da pokušaji Fuada Kasumovića da nametne strah kod političkih neistomišljenika neće proći. Ljudi će sve glasnije govoriti o njegovim marifetlucima, imenovanju podobnih a nesposobnih, kao i postavljanju supruge za direktoricu Doma zdravlja Zenica.

Nezir Pivić, predsjednik SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno