Politika

SDA Zenica: Pozivamo Kasumovića da smijeni suprugu – direktoricu Doma  zdravlja Zenica

Podijeli ovu vijest:

Jučerašnja press konferencija u Gradskoj upravi pokazala je potpuni amaterizam “evropske administracije” Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem. Umjesto da rješava problem, Kasumović je stao u odbranu svoje supruge te, po običaju, za sve okrivio Stranku demokratske akcije.

Mersija Kasumović je za direktorsku bruto platu od 10.000 KM još prošle sedmice trebala predložiti rješenje za nabavku medicinskog kisika za potrebe Doma zdravlja, ali je vrijeme potrošila pokušavajući se izvući iz afere čiji je ključni akter.

U jeku afere, 30. septembra zasjedalo je Gradsko vijeće, ali većina kojom upravlja Kasumović nije pristala da se o ovoj temi raspravlja u gradskom parlamentu. Pet dana kasnije, sa press konferencije poručuju da su građani u riziku i da svaki tren neko može umrijeti te da predsjedavajući Husetić još čeka odgovor Agencije za lijekove BiH kako bi zakazao hitnu sjednicu.

PROČITAJTE I:   Objavljujemo kompenzacijske liste svih stranaka

Na sjednici u četvrtak, Kasumović, samoprozvani stručnjak za sve i svašta, pa i za medicinski kisik, uvjeravao je građane da se u Domu zdravlja kisik ne daje, odnosno koristi samo u hitnim službama, te da je za sedam mjeseci potrošeno svega 100-tinjak litara. 99,9 posto je to čisti kisik – poručivao je Kasumović pokušavajući da opravda nezakonitu nabavku koju je izvršila njegova supruga.

Kasumović jučer pita ko će odgovarati ako neko umre i ko će odgovarati za stvaranje afera. Krivce i odgovorne imao je jučer za istim stolom u Gradskoj upravi, a ne sumnjamo da će to pokazati i istraga koju vodi Kantonalno tužilaštvo u Zenici.

PROČITAJTE I:   CIK BIH - Započet proces slanja glasačkih paketa biračima koji glasaju putem pošte

Razlog više je što je i Agencija za lijekove BiH u odgovoru koji je dostavila Gradskoj upravi navela da ustanove primarne zdravstvene zaštite mogu nabaviti i koristiti kisik koji se koristi u bolnicama, tako da direktorica Doma zdravlja, a i njen suprug gradonačelnik Kasumović, više nemaju nijedno opravdanje za nezakonitu nabavku kisika koja je prerasla u pravu aferu.

Pozivamo Fuada Kasumovića da iskoristi pravo osnivača i hitno smijeni ili barem suspendira Mersiju Kasumović na poziciji direktorice Doma zdravlja, onako kako je i postavio prije nekoliko mjeseci. Neka dr. Kasumović završetak istrage nadležnih organa čeka tamo gdje je manje štetna za ovu ustanovu i građane Zenice.

Press SDA ZENICA

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno