Politika

SDA Zenica: Kasumovićevoj većini neprihvatljivo da Kamberovića most dobije ime Žrtava genocida u Srebrenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Kasumovićevoj većini neprihvatljivo da Kamberovića most dobije ime Žrtava genocida u Srebrenici- Većina u Gradskom vijeću koju predvodi Zenička inicijativa – Fuad Kasumović pokušala je na jučerašnjoj sjednici osporiti inicijativu vijećnika Stranke demokratske akcije dr. Malika Ejubovića da se “Kamberovića most” u Zenici preimenuje u “Most žrtava genocida u Srebrenici”.

Umjesto donošenja odluke, Kasumovićeva većina izglasala je zaključak da se formira posebna komisija koja treba pronaći odgovarajući objekat na području Zenice koji će dobiti ime Srebrenice. Klub SDA smatra da je odbacivanje inicijative dr. Ejubovića bilo bespotrebno te da bi preimenovanje “Kamberovića mosta”, koji se nalazi u neposrednoj blizini Lamele,

prepoznatljivog simbola Zenice, bio prikladan način odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici.

Genocid u Srebrenici predstavlja najveći zločin u modernoj historiji Evrope nakon Holokausta, a juli 1995. godine tamna je mrlja na obrazu Evrope i svijeta, zbog činjenice da nisu preduzeli ništa kako bi se genocid spriječio. Zbog budućih generacija i naraštaja koji dolaze moramo raditi na njegovanju tradicije i kulture sjećanja, kako bismo uticali da se slično zlo nikada i nikome ne ponovi.

SDA će nastaviti istrajavati na njegovanju kulture pamćenja i sjećanja na događaje i datume iz vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu, bez obzira da li ima podršku političkih mešetara koji ne žele podržati bilo kakvu inicijativu koja ne dolazi iz njihovog tabora.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno