Politika

SDA Zenica: Kasumović opet prevario građane – Niti imamo grijanje, niti znamo kako ćemo se grijati ove zime

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građani Zenice prepušteni su na milost i nemilost neposobnoj gradskoj upravi na čelu sa Fuadom Kasumovićem koja nije bila u stanju da osigura početak grijne sezone, iako su meteorolozi danima najavljivali pogoršanje vremena, što se na koncu i desilo.

Nagli pad temperatura koje su sve bliže nuli korisnici gradskog grijanja dočekali su s hladnim radijatorima, mada nas je Kasumović još prije dvije sedmice uvjeravao da će grijna sezona početi i prije 15. oktobra, ukoliko dođe do zahlađenja.

Uostalom, Gradsko vijeće je donijelo odluku da grijna sezona počinje 1. oktobra, tako da je ignorisao i volju Vijeća kao predstavničkog organa.

Nakon što je ArcelorMittal sredinom prošlog mjeseca naručio ugalj za pokretanje stare toplane, pitali smo Kasumovića zbog čega je odloženo dugo najavljivano pokretanje nove toplane i zašto će se i ove zime 12.784 stambena i poslovna prostora zagrijavati iz starog postrojenja. Umjesto konkretnog odgovora, dobili smo lavinu optužbi na račun “bivše vlasti” i obećanje da će građani imati grijanje, da li iz stare ili nove toplane.

Kasumović je još jednom obmanuo građane i potvrdio da nije dorastao poslu koji mu je povjeren. Zeničani se ne mogu grijati na njegova lažna obećanja nego su primorani da teško zarađeni novac troše na alternativne izvore energije.

Ako grijna sezona i počne 15. oktobra, sigurno je da će biti neizvjesna kao i svaka posljednjih nekoliko godina koliko procesima u našem gradu upravlja Kasumović. Poštovani građani, prvenstveno vi koji ste dali svoj glas Kasumoviću, je li ovo evropska Zenica za koju ste glasali? Kaznili ste i sebe i nas koji sve vrijeme upozoravamo da naš grad tone sve dublje otkako ga vodi Fuad Kasumović.

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno