Politika

SDA Zenica: Hitno i bez odlaganja ispoštujte zaključak Gradskog vijeća za Zenicatrans

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Hitno i bez odlaganja ispoštujte zaključak Gradskog vijeća za Zenicatrans – Traženjem vanredne sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Kasumović pokazuje kako još nije odustao od ideje da za jednu KM proda Zenicatrans kupcu koji je poznat samo njemu.  Zeničkoj javnosti je puna kapa gradonačelnikovih lažnih obećanja, podmetanja, bahatosti i ucjena. Zato mu želimo poručiti sljedeće:

Poštovani samoprozvani eksperte,

Vaša sposobnost da za kratko vrijeme uništite i ono sto je bilo nemoguce uništiti dosegla je vrhunac! Obećavali ste sposobne a ne podobne, a Grad je dobio debelo podobne i izrazito nesposobne. To se najbolje vidi po stanju u javnim preduzećima, a kao pravi primjer može poslužiti upravo Zenicatrans. Podlim i nesuvislim optužbama na račun SDA želite prikriti mobing prema radnicima i finansijske malverzacije za šta vas optužuje sindikat radnika Zenicatransa. Ovo značajno javno preduzeće nikada nije bilo u lošijoj situaciji, ali to javnost ne treba čuditi jer ste se javno hvalili da je devet autobusa koje ste kupili za potrebe ovog javnog preduzeca jeftinije od auta vaše supuruge.

Vaše laži i podmetanja nisu nikome više interesantni. Namjerno uništavanje Zenicatransa Vam neće proći onako kako ste zamislili. Nije vam dovoljno što ste prostornim planom pretvorili zemljište vas ili vaše supruge iz poljoprivrednog u građevinsko i na taj način abnormalno visoko povećali cijenu tog zemljišta koje se sada procjenjuje na preko osam miliona konvertibilnih maraka. Gospodine gradonačelniče,  jasno je svima da vas samo to zanima, ali dozvolite da i radnici Zenicatransa imaju barem prosječnu plaću pa da mogu svoju djecu pripremiti i poslati u školu.

Stoga, samoproglašeni eksperte, ispoštujte zaključak Gradskog vijeća bez nesuvislog i komičnog tumačenja prava i zakona. Smiju Vam se i pravnici i ekonomisti. Vidimo da niste glupi kada je Vaš interes u pitanju, ali, ukoliko imate imalo morala, budite barem malo obzirni i prema građanima ovog prelijepog grada.

Nažalost, stalni problemi i sukobi u koje nas uvlačite udaljili su nas od kapitalnih projekata za kojima vapi ovaj grad.

Prestanite konačno sa svojim nesposobnim i podobnim poltronima da trujete i uništavate ovaj grad. Ukoliko imate zrnce iskrenosti,  osvrnite se unazad dvije i po godine i vidjet ćete nazadak Zenice i vlastitu odgovornost za njeno propadanje.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno