Politika

Gradonačelnik Kasumović zbog neprofesionalnog odnosa, ugrožavanja projekta i narušavanja ugleda smijenio NO JP RTV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović zbog neprofesionalnog odnosa, ugrožavanja projekta i narušavanja ugleda smijenio NO JP RTV Zenica  – Gradska uprava i gradonačelnik Zenice prate aktuelna dešavanja u i oko kompanije ArcelorMittal Zenica. Stava smo, kako su u ovom trenutku Zenici više nego ikada prije potrebna radna mjesta, na čemu i sami intenzivno radimo, jačajući kapacitete postojeće, i otvarajući dvije nove poslovne zone.

S toga, u ovom trenutku dajemo punu podršku radnicima i menadžmentu ArcelorMittal Zenica u očuvanju proizvodnje čelika u Zenici, istovremeno vjerujući da će vlasnici kompanije nastaviti sa započetim ulaganjima u ugradnju filtera što će u konačnici rezultirati smanjenjem emisija štetnih čestica na zeničkom nebu.

„Proizvodnja čelika u Zenici ima 126 godina dugu tradiciju i nikada iz dimnjaka nije raslo cvijeće, ali je zato željezarski i rudarski hljeb othranio stotine hiljada Zeničana. Teško je naći sinergiju između teške industrije i čistog okoliša, međutim na tome trebamo svi skupa raditi i imati razumijevanja, a i strpljenja. Kao gradonačelnik imam vrlo dobru saradnju sa menadžmentom ArcelorMittal Zenica, o čemu svjedoči i naš zajednički, višedecenijski projekat izgradnje Toplane Zenica koja nam iduće godine u ovo vrijeme treba riješiti problem grijanja u gradu i istrovremeno drastično smanjiti zagađenje. Kao legalista i neko ko drži do slobode medija, proteklih dana nisam reagovao, iako je bilo povoda za to, na izvještavanje Javnog preduzeća Radio – televizija Zenica o radu najveće zeničke kompanije i realizaciji projekta Toplana Zenica. Ipak, zbog neprofesionalnog odnosa, ugrožavanja projekta od značaja za lokalnu zajednicu i narušavanja ugleda JP RTV Zenica kod građana Zenice donio sam odluku o razrješenju dosadašnjeg Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio – televizija Zenica i imenovanju privremenog“, povodom dešavanja u AMZ Zenica izjavio je Fuad Kasumović, gradonačenik Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno