Politika

SDA Zenica: Akcija čišćenja izletišta Bistričak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
SDA Zenica: Akcija čišćenja izletišta Bistričak – Sunčani vikend aktivisti i volonteri SDA Zenica iskoristili su za realizaciju EKO AKCIJE uređenja i čišćenja izletišta Bistričak. Veliki broj kesa raznog otpada i smeća je očišćeno i na adekvatan način zbrinuto. Akciji velikog broja volontera i aktivista pridružio se i predsjednik SDA Zenica prof.dr.Nezir Pivić.
“Moramo odgajati i obrazovati generacije koje će čuvati prirodne ljepote naše domovine Bosne i Hercegovine, koje će biti odgovorne spram zaštite okoliša i zdravlja.
Zvuči nevjerovatno da Zenica kao veliki industrijski centar nema modernog i funkcionalnog izletišta. Bistričak je zenička oaza mira i zelenila. Učinit ćemo sve da Bistričak i druga izletišta obnovimo, da dobiju novi sjaj i postanu istinski turističko-rekreativni biseri Zenice.
Sticanje znanja, rad, odgovornost i ljubav prema domovini, rodnom kraju i rodnom gradu, sve ove vrline koje pokazuju ovi mladi ljudi, ulijevaju mi nadu da ćemo Zenicu ponovo učiniti jakom ako Bog da. Danas sam se u potpunosti uvjerio u njihov patriotizam, snagu i odlučnost.”, kazao je prof.dr. Nezir Pivić, predsjednik SDA Zenica.

Autor: SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno