Politika

SDA ZDK: Usvojen rebalans budžeta ZDK za 2020. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA ZDK: Usvojen rebalans budžeta ZDK za 2020. godinu – KO SDA ZDK izražava zadovoljstvo usvajanjem rebalansa budžeta ZDK od strane Skupštine ZDK. Čestitamo Vladi ZDK na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem na dobro obavljenom poslu i na brzom kreiranju rebalansa.

Zahvaljujemo se svim zastupnicima Skupštine ZDK koji su podržali ovaj rebalans i time pokazali osjećaj društvene odgovornosti u ovim teškim vremenima. Sva različita politička gledišta su ostavljena po strani. One koji su bili protiv i nastavili sa politikanstvom nećemo ni spominjati.

Donošenjem rebalansa, stvoreni su uslovi za još efikasniju borbu protiv Korona virusa u borbi za očuvanje ekonomije i radnih mjesta u ZDK. Izdvojena su značajna sredstva za zdravstvo, neophodna u ovim trenucima borbe protiv Korona virusa. Obezbjeđena su sredstva za realizaciju Programa mjera za očuvanje radnih mjesta. Vladin Program ekonomskih mjera podržan je od strane Udruženja poslodavaca ZDK što garantuje efikasnu provedbu Programa.

Pozivamo gradove i općine u ZDK da slijede ove poteze Vlade ZDK i pod hitno donesu rebalanse budžeta kako bi zajedno bili jači u ovoj borbi.Ovo nije vrijeme za politikanstvo i populizam. Ovo je vrijeme solidarnosti i zajedništva.

DO KONAČNE POBJEDE!

PRESS KO SDA ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno