Politika

SDA: Održana tribina najjače stranke u BiH i ZDK: SDA je snaga Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika sala Gradskog vijeća Zenica sinoć nije mogla primiti sve zainteresirane za prisustvo tribini Stranke demokratske akcije povodom njenog 28. rođendana. Tribina je upriličena za mještane gradskih mjesnih zajednica, a ranije je to učinjeno u prigradskim i seoskim područjima. Ovim je na drugačiji način u odnosu na raniju praksu obilježena godišnjica SDA Zenica. I ova je tribina poslužila da se progovori o stanju u stranci, predstavi Agenda 2026 za predstojeće izbore i sa aktivistima dogovori metodologija predizborne kampanje.

Na samom početku su prisutni imali priliku pogledati retrospektivu i planove SDA do 2026. godine u formi prigodnog filma, nakon čega je predsjednik Općinskog operativnog izbornog štaba Senad Sarajlić informisao prisutne o dosadašnjim rezultatima i planovima izbornog štaba tokom kampanje koja počinje u petak, 7. septembra iz Arene “Husejin Smajlović”. Nakon toga su kratko predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti, od Predsjedništva BiH sa našim kandidatom Šefikom Džaferovićem, preko državnog parlamenta i zeničkog kandidata prof. dr. Nezira Pivića, federalne liste na čijem je čelu Miralem Galijašević, pa do dvanaest zeničkih kandidata za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona. Nakon predstavljanja uslijedila su obraćanja pojedinih kandidata. Tako je prof. dr. Belma Pojskić, kandidat za federalni parlament, napravila komparaciju infrastrukturnih podviga Ezhera Eze Arnautovića i Husejina Smajlovića sa stanjem potpune stagnacije koja se vidi u našoj Zenici u posljednje dvije godine.

Jasmin Duvnjak, kandidat za Skupštinu ZDK, u svom je izlaganju podvukao fundamentalni značaj i historijsku ulogu Stranke demokratske akcije od njenog nastanka do danas. Novo lice zeničke politike, magistrica Hana Ahmetspahić, u svom je retoričkom prvijencu emotivno iznijela razloge ulaska u Stranku demokratske akcije i podvukla da joj je čast biti član i kandidat stranke utemeljitelja Alije Izetbegovića, stranke koja je očuvala identitet Bošnjaka i cjelovitost naše domovine. Prof. dr. Nezir Pivić, predsjednik zeničke SDA, aktuelni zamjenik ministra pravde BiH i kandidat na listi za državni parlament, posebno je apotrofirao stanje u Zenici, gradu u kojem od dolaska aktuelne vlasti dominiraju laži, smutnje i prijetnje. Zenica je, nažalost, postala grad straha i njega vode nesposobne osobe željne lične koristi. Iz tog razloga, podvukao je Pivić, vrijeme je da mladi, odlučni i odgovorni preuzmu vodeću ulogu i to putem najjače i idejno najbolje stranke u BiH, a to je Stranka demokratske akcije. Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog odbora SDA, aktuelni premijer i nosilac liste za federalni parlament govorio je o konkretnim potezima koje je činila aktuelna kantonalna vlast i planovima u narednom periodu. On je u svom izlaganju posebno podvukao da su neprihvatljive opstrukcije gradske uprave u realizaciji kapitalnih ulaganja u Zenici, te da će, uprkos tome, Zeničko-dobojski kanton nastaviti sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata, od privrede, preko obrazovanja, pa do zaštite životne sredine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno