Politika

FOTO: “Pod lupom” – ulična akcija povodom promocije kampanje građanskog i nestranačkog posmatranja izbora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su članovi Koalicije “Pod lupom” održali uličnu akciju povodo promocije kampanje građanskog i nestranačkog posmatranja Općih izbora 2018. godine u lokalnim zajednicama. Akcija je sprovedena na Trgu Alije Izetbegovića.

Cilj ove akcije je upoznavanje građana sa mogućnostima i načinima na koje zaštiti svoje glasačko pravo na ovogodišnjim izborima.

Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 4.000 građanskih, nestranačkih posmatrača/ica u svim općinama/gradovima u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko distriktu, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima/kama Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima/kama na uličnim akcijama biće podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.

Ulične akcije, koje su dio medijske kampanje Koalicije, biće održane u 42 općine/grada na području cijele Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave posmatrača/ica traje do 9. septembra, a građani/ke se pored uličnih akcija, mogu prijaviti za posmatranje izbora besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno