Politika

SBB: skup u Topčić Polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SBB: skup u Topčić Polju- Savez za bolju budućnost Fahrudin Radončić Zenica održao je promociju kandidata u mjesnoj zajednici Topčić Polje kod Zenice. Na predizbornom skupu predstavljena je lista i biografije svih kandidata za Gradsko Vijeće Zenice. Predstavljajući ciljeve SBB , neki od kandidata su se obartili skupu.

Sedžida Beganović-Isaković, aktulena vijećnica u Gradskom vijeću Zenica kazala je da da su svi mogli i morali učiniti više za Topčić Polje i okolna mjesta dvije i po godine od katastrofalnih poplava.

-I do nas su dolazile i dolaze informacije o šićarima i raspodjelama donacija i pomoći nakon poplava. Žalosno je da su pojedinci u tako užasnim okolnostima zloupotrebljavali pomoć koja je pristizala iz cijelog svijeta. SBB se zalaže za stabilnost i pravednost u svemu- kazala je Beganović-Isaković.
Dajan Vinovčić dobitnik je Ordena za hrabrost upravo zbog velike pomoći u poplavama 2014, istakao je da želja da se pomogne jača od straha:

-Uvijek me vodi instikt i želja da pomognem drugima. Da se, ne daj Bože ponovi, opet bih učinio isto. Mladi ljudi željni su dokazivanja i rada, kako na terenu tako i u politici- kazao je Vinovčić.

U ime liste obratio se nosilac Ekrem Tuka, i sam učesnik spašavanja, pozvao je mještane da biraju poštene i dokazane kandidate, one kojima je dobrobit naroda ispred ličnih interesa. Tuka je čestitao svim građanima BiH prihvaćanje aplikacije BiH za ulazak u Evropsku Uniju:

– Danas smo ponosni, jer BiH i njeni građani konačno dobivaju priznanje da su spremni za Evropu i da žele koračati putem evropskih integracija. Pozitivnu energiju s globalnog, želimo prenijeti i na lokalne nivoe. Za ovo slobodnu mogu kazati da je najviše zaslužan Savez za bolju budućnost BIH. Zato podržite naše kandidate i SBB-a- poručio je Tuka.

On je pozvao sve prisutne da se pridruže na centralni predizborni skup SBB Zenica u petak na Trgu Alije Izetbegovića u 19.00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno