Politika

Saopštenje inspekcije za izborne aktivnosti

Saopštenje inspekcije za izborne aktivnosti
Saopštenje inspekcije za izborne aktivnosti
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopštenje inspekcije za izborne aktivnosti- I pored ranije upućenih preventivnih saopćenja i upozorenja učesnicima izborne kampanje o zabrani postavljanja izbornih plakata na nedozvoljenim mjestima i posljedicama koje mogu uslijediti, jedan broj političkih subjekata se ipak oglušio na ta upozorenja.

S tim u vezi Služba za inspekcijske poslove je nakon provedenog skračenog ispitnog postupka i naređenja da se nepropisno postavljene plakate uklone, danas je počela i sa njihovim prinudnim uklanjanjem putem trećeg lica o trošku stranke.

Prinudno uklanjanje, te poduzimanje i drugih mjera iz nadležnosti inspekcije, će se nastaviti i dalje do kraja kampanje sve dok se nepropisno postavljene plakate ne uklone.

Ponovo apeliramo na sve političke subjekte da u vremenu koje je ostalo do kraja kampanje poštuju propise, da bi smo svi zajedno izbjegli neželjene posljedice i troškove.

POMOĆNIK GRADONAČELNIKA
ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE
______________________
Nihad Spahić, dipl. oec.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno