Biznis

Saznajemo: ipak regres radnicima Arcelor Mittala Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako saznajemo, radnici Arcelor Mittala Zenica su obavješteni danas da će im ipak biti isplaćen regres za 2014. godinu.

Šta kaže zakon: OPŠTI KOLEKTIVNI UGOVOR NA TERITORIJI FEDERACIJE BIH : Regres za godišnji odmor – Član 19. – Zaposlenik ima pravo na regres za korištenje godišnjeg odmora u visini najmanje 50% prosječne neto plaće svih zaposlenih ostvarene kod poslodavca u mjesecu koji prethodi isplati regresa, pod uslovom da privredni subjekt – poslodavac nije prethodnu poslovnu godinu završio sa gubitkom.

Zenicablog saznaje da je AMZ prošlu godinu završio sa proizvedenih 792 hiljade tona tečnog čelika, ali nema informacija o tome da li je to bilo dovoljno za pozitivno poslovanje.

Pokušali smo dobiti zvaničnu potvrdu o isplati regresa, visinu predviđenog iznosa, kao i kad će i kako biti isplaćen radnicima AMZ, ali iz uprave ove kompanije nisu htjeli ni potvrditi ni demantovati navode, napominjujući da će uskoro biti saopćene informacije.

U svakom slučaju, barem (oko) 2.500 porodica u našem gradu se može radovati pozitivnoj vijesti iz ove kompanije, jer se prethodnih mjeseci govorilo da AMZ usljed globalne krize na tržištu zasigurno neće isplaćivati regres.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno